Tuesday, December 29, 2009

PaRt 1 TaHUn 2009


hello korang..apakabo smua..aku harap korg sihat2 ar ble dtg jenguk2 n lepak2 kat blog aku..mula2 aku nk minta maaf kt korg smua coz dh lama x update blog aku..nntah ar,bz sgt aku rs smpai x smpat nk merapu2 n jerit2 dalam blog aku ni..hahahaha..

pejam celik pejam celik thn 2009 ni dah nak blah wey..dtg lak tahun baru 2010..aduhh..begitu bykk lak pkara2 yg blku spnjg thn 2009..x silap aku,setiap kali nk tahun baru je aku de gak story2 kt korg tntg kngn2 manis,masam,bacin,busuk n wangi smua..hahahaha..tapi mmg setiap tahun yg pergi je msti ar ada mcm2 yg korg jumpa n tmpuhi,bkn aku sorg jekan..tul x beb!!


k skrg aku nk cite perkara wangi,manis n harum kt sini..ha3..tahun 2009 adalah tahun yg bg aku bermakna gak dlm spnjg hidup sbb pe??sbb tahun ni aku berjaya mnghabiskan study aku dlm peringkat diploma..rmai yg tahu aku study kt uitm ambil diploma in accounting..so aku dah grad
ngan jayanya serta dh siap pergi knvo lg Bulan 10 aritu beb..1st time dlm idup aku pkai jubah n topi ala2 4 segi n naik pntas trima skrol diploma aku..pehhh,time tu beb aku cakap kt korg smua perasaan bangga,nak nangis,terharu,belagak,poyo n pe2 ar yg aku rs time tu smpai xleh nk bgth korg smua..hahahah,xleh blah..ms knvokesyen aku ,smua family aku de,abg2,akak,adik2,akak2 ipar aku,ank sedara aku n yg pling pnting aku py big boss n 2nd bigg boss aku..ha2,makayah aku ler..time tu aku tnjuk kt diorg smua,ank n adik dia ni dh hbis study..uwaaaa....wajah gembira btul2 terpancar kt muka makayah aku ms aku knvo..diploma ni tanda hadiah bagi pngorbanan makayah aku beb!!

Itulah slah 1 perkara maniss yg berlaku spnjanggg 2009 wey..tapi korg jgn igt aku de maniss je,ada gakk yang x manisnye..so aku smbg part 2 py stiry psl thn 2009 aku ye..tungguuu!!!


zaassssssssssss....................

Monday, December 28, 2009

the real is back


fuyoooo...dah lama rupanya aku x update blogg aku...rmai yg tanya2 kt aku blog aku tu nk kne bom dulu ke pe baru leh update..hahaha..sorry ar korg..spnjangg akuuu x update blog aku macam2 berlaku kt diri aku lorh..ok..start skrg aku akan stiry ar pe2 n update blog aku ni..mahzan is back!@!@! wait me yeee!!

Sunday, August 16, 2009

huhuhuhuhuhuhu...

soorrrryyyyy kawan2!!!1saya sekaranggg bzzzzzz...nanti2 ea updateee!!!

Friday, July 3, 2009

SiLa VoTe SaYa!!! hahaha...











korang antara dua ekor mamat ni mane yg serupa ngn aku..sila vote..wkakaka..eleh taz suka mamat japanzz je..mamat melayu xnkminat lak..wkakakaka..






SILA VOTE..AJUNDI SAYA...WKAKKAAKA..

Thursday, July 2, 2009

SEkEjaP JE maSa BerLAlu..


bila aku tengok gmbr ni balik rasa teringat lak kenangan aku ngn senior2 aku n rumate aku..dah lama x jumpa diorg ar beb..rasa rindu pn ada..wkakakaka..xleh blah nk main2 rindu lak..mamat2 ni semua ar banyak tolong aku sepanjang kt kolej,daripada aku kuno smpai ar xjadi kuno..hahahaha..after diorg dh smbg degree kt tmpat msing2 aku dh x jmpa diorg,msj pn kdg2..apa pn korg the best ar..skjp je masa berlalu..btul gak ckp salah sorg senior aku ni,"pejam celik pejam celik dh habis kolam.."hahahaha


dari KiRi:


siByE, kOLaM(aku), KaLoI, Mus n CHeMiR

perASAAN aku...


risau..risau..cuak..cuak..berdebar..berdebar..n xde semangat,xde semangat ....



pehal aku rs smua benda2 ni smua sejak akhir2 ni..adesss..YA ALLAH berkati hambamu ini..aminnnnn
kwn2 pasni aku dh krg update blog aku coz 4hb ni aku dh dftr msuk smbung dgree kt uitm..so pe2 hal aku try update sdaya yg mmpu..tq slama ni support blog aku..zasssss...

Thursday, June 11, 2009

gradd AKhirnya akuu!


saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..akhirnyaaaaaaaaaaaa..yepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..yahooooooooooooooo........

Wednesday, June 10, 2009

11/6/2009 taRIKH yG mEnDEbarKAN!~!!

WAH kawan2..sok result kuar..ati aku tak senang gle malam ni..risauu sgt..ari yg di tggu2 sdh pn tiba..sekejap gle aku rs..xpe,pe2 pn aku trima ngn reda..YA ALLAH,murahkan rezekiii akuuu...AMINNN....

DAP DIP DUP di dalam dada..jntung berdebar ati gelisahh amboiiiiii!!!!hahahaha..saje je nk tenangkan ati aku ni..marilah smua beb berdoa bersama2 agar kte lulus ngn JAYAnya...AMIN...

tq DeB!!!

aku nk wish tq,tq n tq so much pd deb ar..coz akhirnya dpt gak aku tajuk lagu kt blog aku ni "fall again by glen lewis"..tq deb..siang mlm asyik pkir pe mende ler lagu tema kt movies maid in manhattan..tapi lg 1,deb napew zan add blog deb xleh..ssh beno..adesssss

Sunday, June 7, 2009

boleh??

"boleh saya berkawan dgn awak sampai bila-bila"?
"boleh saya tahu rahsia kemenangan"?
"boleh saya terima kekalahan"?
"boleh saya tahu cara bangkit dari kekalahan"?
boleh...boleh..boleh..boleh..

Friday, June 5, 2009

aKu diaTas sejaDAh sAmBiL...

tadi pas aku solat magrib..selesai je aku meangkat tgn mengaminkan doa yg aku bc,aku stay duk jap atas sejadah tu smbil aku berfikir n smbil2 tu aku pn try muhasabahkan diri aku ni..
napew ea time aku ssh ke,sakit ke n takut ke baru nk igt tuhan..time aku sng or xde pape kdg2 lp lak pd tuhan..aku pn teringat time nk final exam aritu aku rajin baca Al-quran,solat n selalu berdoa kt Allah semoga final aku ok siap minta mak aku smbhyg hajat lagi tuk aku..
habis je dr exam aku dh mula leka,kdg2 tglkan solat n mcm2 lg..nilah namanya manusia termasuk aku skali aku x nafikan time ssh blumba2 cari tuhan time senang xnk lak blumba2 cmtu..cb aku istiqamah n tetap pndirian pe yg aku bt sblm ni..ni result dh dekat nk kuar barulah aku takut,risau n cuak n baru nk igt Allah..astaga...
bkn ler aku ni x bt lgsg amalan2 ni,cm mksd aku kdg2 leka...mudahh terlena ngn bisikan syaitan yg sial ni..arghhhhh..aku pn trus berfikir n berfikir dan trus bermuhasabah diri kt ats sejadah td smpai ler sore mak aku memanggil aku dan aku trus bagkit dr ats sjadah td ngn perasaan kesal n try bt yg slalu aku bt sblm ni..mybe tuhan jentik skit kt aku bg sedar..bersyukurr..AMIN..

Monday, June 1, 2009

eppy besday adikku!!



aku nak wish eppy besday kepada adik bongsu aku MUHAIRA NATASHA SALIH yg smbut besday pd 31/may/2009 baru2 ni..GENAP UMO 13TAHUN WAHAI ADIKKU..




EPPY BESDAY TO YOU!!!EPPY BESDAY TO U!! EPPY BESDAY TO IRA!!!EPPY BESDAY TO U!!!!






"adik-adik..tak baik cakap camtu.."

pehhh ms aku kje kt ptronas ada ler ank2 kecil pakcik yg nk isi minyak kt ptronas ni..diorg msuk ke kdai ptronas tu mybe nk beli coklat or gula2..kuar je dr pintu kedai ptronas tu si akak dak kcik ni umonya lbih kurg 6 thn "menyakat" si adik pompuan dia umo dlm lingkungan 3thn lbih..so si adik dia ni mnangis2 berlari mnuju ke bapak dia..pe yg buat aku trkejut bahasa dak kcik tu smbil marah2 kt akak dia..


dak pompuan 3 thn: "uwauwauwuawua(mnagis teresak2 smbil berlari mnju ke bapak dia).."sial.babi ar ko..."<==blari smbil ckp ayat cmni

si akak: ketawa keriangan....

bapak: "msuk dalam kete sekrang"<<==dgn nada tegas

dak pompuan 3 thn: "abah..tgk akak tu..td dia tolak pintu kne pd adik.."<<==dgn nada nangis..

si akak: "uwekk !!padan muka..uwekk.."<==smbil mnjulur lidah.

dak pompuan 3 thn: "siall..babi ar mak ko..."<<==dgn nada geram n smbil nangis2..


aku btul2 rs terkejut bila dgr terang n nyata dak tu ckp ayat sebegitu rupa beb..pada ms yg sm pakcik tu dh malu coz anak dia ckp kuat2 lak tu kt situ..apa ar nk jd dak2 zmn skrg..dari kcik lg dh pndai ckp cmtu..aku rskalo dh beso cnfirm lg ar truk kalo x di tegur..mybe dak kcik tu terikut2 kata2 dr abg2 or akak2 dia..so makbapak dia jnis yg x tgur n x kisah ble ank dia ckp cmtu..astaga..dunia dh mkin trukk skrg..

MORAL OF STORY...so korg kne ar didik adik2 kcik korg or mybe korg dh de ank didik ler dgn cr yg btul..ajar diorg cara ckp yg sopan sntun n baik2 je..tgur ble diorg de bt silap beb..smoga diorg smua dh beso jd org yg baik n berbudi bahasa.."JAYAKAN KEMPEN BUDI BAHASA BUDAYA KITA "beb!!!

Wednesday, May 27, 2009

SErAgAm PeTRoNAs..


"BERKHIDMAT UNTUK PETRONAS NEGARA"

Tuesday, May 26, 2009

knE taG nGaN DaK bLjR bHASA SrwK..HU3

aduhhh..naik gle aku baca blog kak ieda a.k.a elida..tahu ler baru bljr bhasa sarawakk..tiba2 tag aku..dh ar haram aku x paham dia ckp pe..aku rasa kak ieda ni mncarut kot..hahahaha..asyik2 ckp tok2.tok.tok..mende tu kak.nak main tok2 ke..skrg org main nenek2..wkakaka..k aku lyn je..aku jwb sln2 yg di tag oleh kak ieda..tapi aku gn bahasa ibunda ku..bkn kamik2 ye nnti jd kemek..ha3..

1. Kekasih saya adalah :
no komen<<=== jwpn artis..wkakakakaka
2. Saya sedang mendengar :
red fm...jd plihan utama,mmber aku yg attract aku suh dgr..dh suka lyn..radio yg x byk ckp hy lagu je..
3. Mungkin saya patut:
berdikari sikit...n muhasabah diri..banyak dosa sbnrnya aku bt..astagfirullahalazim..
4. Saya baru sudah :
tlg mak sy....
5.Beza rakan, sahabat, kawan :
rakan= rakan ms bljr..bese2 je
kawan= time kita sng je..time ssh xde...
sahabat= shbt timessh n sng n ssh nk cr skrg...yg de cam 'kawan" je...
6.Saya tidak faham :
bila xtercapai diakal aku...
7.Saya perlu mencari:
kejujuran,ketenangan,kegembiraan n kejayaan
8.Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya :
xde akhir ar..aku ni byk ckp xhabis2 ble nk habis..time tdo ar..xkn time tido nk taip lak..hahaha
9.Makna kehidupan :
bljr sains x..kalo korg bljr sains msti korg ph..bg aku khidupsan scr kasar adalah beribadah untk tuhan...
10.Cinta itu adalah:
byk kategori.....
11.saya paling suka :
bahagia ada dalam hidup
12.Saya akan cuba :
berusaha..berusaha n trus berusaha smpai berjaya..
13.Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka :
bese ler org malaysia kalo x bkn org malaysia..xkn zimbabwe lak..bangga jd ank malaysia..kalo leh aku nk jd bhs mlayu bahasa international..xde omputih2 ni..mmbzir je
14.Telefon bimbit saya :
k750 n n90
15.Katil saya :
sy xde katil..kalo abg2 aku balik ngn akak2 ipar aku balik..aku tdo luar ar..kt ruang tamu..keh2
16.Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya :
tgk keadaan dulu..kalo ok aku jwb kalo x aku bt bodoh je...
17.Teknologi adalah :
yg aku phm sejak dululg dh de tknologi,sejak tmadun islam lg..teknologi cam komputer...
18.Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak :
belajar ar..smua kalo nk start sesuatu kje kne bljr dulu..
19.Semalam :
sy buhsannnnn
20.Hari ini :
tgk ar cmne..pe yg blaku aku xtahu..hu3
21.Malam ini saya akan :
bt seperti mlm2 yg bese
22.Esok pula saya akan :
lum bt prncangan..gi kje je ler
23.Saya betul2 inginkan :
yg sy ingin impikan..mcm2..
24.badminton atau futsal :
badmiton,futsal x lyn sgt
25.karaoke :
tmpt aku mlpskan tensen n ksedihan...
26.kereta :
teringin nk pkai kete..tggu duluuu dh de duit nnti..huhuhuh
27.Bilik yang terang atau gelap :
terang ms lum tdo..gelap time nk tdo..dua2 aku suka,tapikalo gelap ngn bini akulg best..wkakakak,jahanam...
28.Makanan jepun adalah :
plikk tapi sedap
29.Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang?
terima kasih beb....
30. Siapa yang akan anda tag?
sape2 yg nk bt..bt ar..aku xkisah..tapi list snrai mmber aku kne bt..wajib....ha3
aiseymann....cam jwb sln peksa lak..adesss..byk lak tu..ni kak ieda srwk py psl ar..hahahahaa

AKU dAk PaM PETRONAS!!

nk story skit ari 1st aku trainning jd dak pam minyak..sebenarnya korg smua,aku di panggil berkhidmat sbg dak pam minyak di slh sbuah pam minyak yg terkemuka yg diberi nama PETRONAS...ha3..dekat je kt umah aku,tak sampai 5 minit..Smpai je aku kt bustand balik dr jb,big boss aku bw pi jmpa member dia..aku igt pe mende ar urusan ke,pe2 ke..rpnya kne interview scr terkejut n tak terkata pe2..aku terkedu,mmbr bapak aku kata stuju je nntah mgnet mane kpala aku tiba2 aku hangguk mngiakan..uwaaaaaaaaaaa.....
ari trainning kul 4.30 23hb may- peh time ni aku rs tul2 byk pngalaman aku dpt..hy dlm ms beberapa jam je plbagaii peristiwa yg brlaku..ni lum lg kje spenuh ms..pehhhhh...mula2,bos aku ajar aku cara2 mmberi lynn kpd customer cmne..petronas kt sni still lg beri service pd customer..ye ar spatutnnya customer lyn diri tapi ni py petronas old skoll ler..mula2 bos aku kata "kt sini yg pling utama sy nak kamu lyn terbaik terhadap customer,kamu kne senyumn yg paling pnting lynn kne sm n pling utama org tua n prmpuan ngandung..paham??".....pehh aku dgr je aku trus senyumm smpai balik umah..mak aku dh risau tgk aku snyum je...ha2..aku igt sng ler kje pam minyak ni,alah bak org kata,angkat pam tu n cucuk je ar..adesss...silap weyyy,kne peka kje kt situ..arghhhh..ssh ar nk ckp,kalo korg nk rs pi ar jd dak pam myk..ha3
mula2 kje spatutnya de baju seragam tapi aku xdpt lg coz baju x cukup..aku pkai ar baju t-shirt bese,org yg dtg kt situ asyikk ty je.."pkerja baru ea"..aku hanggukkan je ar..pastu de yg ckp "baru pas spm ea dik"..wah muda ke muka aku ni..gle ar,tapi aku jwb aku ni dh hbis bljr gah tggu msuk degree..cewahh nak berlagak pdahal rsult lum kuar lg..hahahaha.. de gak yang gelakkan aku coz aku dak baru kt stu..xpe2..aku rileks je..mcm2 gak yg blaku time aku kje..n mcm2 gak prangai customer beb..ada yg x pcy ngn aku siap check balik dia py pnutup tmpat minyak dia,aku tutup ok or x..peh,aku th ar aku dak baru..xpe2..ha3..tapi best gak kje cmtu wey..leh bual2 n bersapa ngn customer2 kt situ..smua org yg dtg nk isi minyak ngn aku xpnh akux beri snyuman n ckp2 ngn diorg..aku rs skit lg kalo aku kje lm kt stu..1 batu pahat knl aku nnti..hahaha,msuk AF org leh undi aku coz knl "mahzan dak pam minyak"..ha3..xleh blah..tapi aku enjoy beb kje..pe2 hal cari rzki yg halal..lg pn aku kje ni pn nk kmpul duit stndby duit tuk pndaftaran degree nnti..taknak minta dr makayah aku...orait smua..smpai sini je ar..nnti de ms aku smbg lg..sok kne kje..cewahhh,terasa pnggunaan pkataan "kje" tu bt aku rs geli lak..hahah3..k arios smuaaa..zassss

Tuesday, May 19, 2009

nAmA aKU daLaM jEpuN..

Try your name in Japanese
A - ka B- tu C- mi D - te E - ku
F - lu G - ji H - ri I - ki J - zu
K - me L - ta M - rin N - to O -mo
P - no Q - ke R - shi S - ari T -chi
U - do V - ru W -mei X - na Y - fu
Z - zi
rinkarizikatoki lukazitaki
( mahzani fazli )
plik btul nama aku ni..macam2 nama jepun aku ada..xpenah sama pun.hahaha..kelakar tul..

Si DiA..

sebenarnya aku minat mengarang lirik..melambakk lirik2 aku dh karang..aku igt nak je post kt sini coz xde tmpat nk jdkan dia btul2 lagu..kalo korg yg reti2 muzik ni,kalo rajinn try ar bt muzik tuk lirik2 lagu aku..segala sumbangan korg aku btul2 hargai beb..nak gak lirik lagu aku ada org nyanyi..aku leh je nyanyi tapi xtahu jnis muzik aku nk mainkan..x expert ar...so lagu bawah ni aku bt tahun 2008 ms aku terigt alam sekolah menengah aku...ni pasal diri aku gak n mmber2 aku gak..pengalaman tu aku msukkan dalam lirik lagu ni ahakzz..

Si DiA...
teringat saat di bangku sekolah..
pabila aku didalam kelas..
mataku melihat si dia..
duduk tekun ayu di depanku..
.
inginku menyapa si dia..
tapi kelu lidah tuk berbicara..
hanya mampu beri senyuman pada ..
si dia..
.
bermula ketika itu..
irama & lagu menjadi 1..
diriku seringkali teringat si dia..
dan ku mengharapkan balasan..
sebalik senyuman ku ini..
adakah perasaan ini dinamakn cinta?.. ( korus 2x )
.
aku akui cemburu..
pabila si dia seringkali bersama pacarnya..
ku hilang arah melihat si dia...
merenung matanya..
.
kini kita meningkat dewasa..
aku dengan hidupku si dia dengan hidupnya..
tapi ku berharap suatu hari..
si dia membalas senyumanku..
oh si dia...
si dia..ooooo
ku tunggu......
.
* aku xde copy mane2 k..ini idea ikhlas kuar dr kpala otak aku sndiri n dari hati aku sndiri..nnti aku postkan lagi lirik2 aku..lagu ni kalo leh nak muzik sempoi je..hu3...

semua TAZ punya pAsAL!!! keh3

arrrrggghhhh...aku sbnrnya nak tdo..tapi tiba2 je x tdo sbb aku pi tgk blog taz dia kate byk icon lawa kt graphic glitter,so aku pe lagii mlyn ar..dr tdo awl trus tdoo lewat..tazz ko punya pasalni..bak gnti balik tdo aku..aku tdo kul 3 tau ..hahahahaaha

mahzan: "ish ni pehal lak aku mlyn mende ni"(ckp kuat lak smpai bapakaku dgr)
bapak aku: "olie ko x tido lg ke???dah2 pi tido...(ngan nada agak marah)
mahzan: "ye2 abah nak tido ni,cari bahan jap"(dlm ati ckp ni slah taz,hahaha)<==ayat cover baik punya ngan bapakaku
bapak aku: "bahan mende ko nak cari pagi2 ni"
mahzan: bahan assigment abah"...(mstiplikpehal anak dia cari bhn ,pdahal cuti sem..hahaha)
bapak aku: kebingungan....

pagi2 bUtA bt KeJe BudUH..

hahahaha..kelakarr btul seyhh aku ni..baru tahu nak cari follower2 ni..tgk blog2 smua dak2 ni dh de binatang ni..cam best je..aku baru start bt icon follower2 tu..padahal dak2 blog lain dh mnimbun follower2 dia..smpai ada yang mnjerit2 keriangan x terhingga dpt follower2 rmai,adesss..apa ler bengong mahzan ni..hahahaha..aduhh..korg kalo rajin jd ar follower2 aku.hahaha,ecececeh xleh blahh nk minta simpati lak aku ni..k ariossssssssssssss...

TiBa-tiBa Aku.....







aku dh set target dlm idup aku..smalam tengah2 aku baring nak tdo aku berangan jap bkn ar berangan tapi aku pkir2 target aku tuk ms dpan..terror x aku time nk tdo leh pkir target2 ni..hahaha..korg x tahu kdg2 aku imejin gak bila kawen nanti pe nak buat.hahahahaha..jahanam seyh aku..xpe2 lupakan seketika bab tu,meh tgk aku pt susunan idup aku..kita hy mrncang je..tuhan yg tntukan..
UMO :-
21- HABISKAN DIPLOMA
21- SMBG DEGREE
23- HABISKAN DEGREE
23- CARI KEJE N KEJE
24-SIMPAN DUIT,tolong MAKAYAH AKU(Beri duit kt diorg tiap2 bulan)dh tnmkan azam ni
25-BELI KERETA,dlm ms yg sm smpan duit gak
26-kalo boleh nak pi UMRAH ngn makyah aku
27-BELI RUMAH n smua2 aset untuk diri aku
28-KUMPUL DUIT LG (dlm ms yg sm cari calon)
29-KALO btul2 dh mntap,kawen sdh...huuhhuh..
30-Akan bersambung........





* seLAgi Diri AkU x MaJU n X berWAwaSAN AKU x kAN buAt pErKArA kAT uMo 29 puNYa.. TAKKAN NK BAGI PASIR KAT ANAK DARA ORANG KOT.bUKAN Sng NAk dIriKAN mASjID..JGN pKIr nafsu Je pkIr GAK sbLM n SLEpas KaWeN NNTI..

Saturday, May 16, 2009

1 2 3 4- pLAiN WhItE T's


1,2 - 1 2 3 4 give me more lovin then i've ever had.

make it all better when i'm feelin sad.

tell me that i'm special even when i know i'm not.

make me feel good when i hurt so bad.

barely gettin mad,

im so glad i found you.

i love bein around you.

you make it easy,

as easy as 1 2,(1 2 3 4.)

theres only one thing two do three words four you.

i love you.

(i love you)

theres only one way two say those three words and that's what i'll do.

i love you.

(i love you)


give me more lovin from the very start.

piece me back together when i fall apart.

tell me things you never even tell your closest friends.

make me feel good when i hurt so bad.

best that i've had.

im so glad that i found you.

i love bein around you.

you make it easy as easy as 1 2,(1 2 3 4.)

there's only one thing two do three words four you.

i love you.

(i love you)

theres only one way two say those three words and that's what i'll do.

i love you.

i love you (i love you)

you make it easy,

its easy as 1234

theres only one thing two do three words four you i love you

(i love you)

theres only one way two say those three words thats what ill do i love you

(i love you)

i love you

i love you.

one two three four i love you.

(iloveyou)

i love you

(i love you)

Thursday, May 14, 2009

AWARDDDDDD!!!!!



CAM best je main2 award ni..aku tgk si taz punya blog dia suka main award2..aku pn nk join ar..hahahaha..adess..nk 10 org je ke..tazz aku xde 10 org ar tapii aku tahuu sapew 10 org member aku ni..jen..jeng..jeng....

PEMENANGGG JATUHH KEPADA:-

1- TAZ
2- taz senget
3- taz X CUTE
4- TAZ CKP AKU JMBU
5- TAZ gedik..hahahaha
6- taz cun ke??
7- taz suka berangan
8- taz suka buang angin..ahahahaha
9-taz suka org jawa.cam aku n bf dia..hahahah
10- taz mmg kwn paling best!!!

Wednesday, May 13, 2009

SaYaNg SaYA kENa TaG!!


ADUHHH aku baru pasan kne tag dr kak ida..dia dh tag aku lama kot bln 4 aritu..sorry kakida..


"arahan kak ieda nih...carik album ke9, bukak gambar ke9, n then cter kn psl gmbar 2. invite 6 org lg rakan anda. kepada sesiapa yg kene tag 2..ckp sy kene tag...tambahan daripada ida..'SYG SY KENE TAG' hahahahaha :p "



puas ar aku nk cari gmbr ke 9..pdhl album aku banyak xtahu yg mne 1 nk ambill..aku ambil je gmbr ni..gmbr ngn akak aku ni..smart skit..hahah..gmbr ni time aku bercuti2ktsabah..gah posing dpn msjid kota kinabalu kowt yg beso punya..kalo korg nk tgk lagigmbr cuti2 aku pi ar tgk kt fs aku..malas aku nk tnjuk kt sini kt korg smua..bt penat je..hahaha..jahat x..ok kakida dh beres kje aku so aku nk tag sapew ea..adessni yg mls nk main tag2..krg kne pkai tag nama nnti..hahaaha



org yg aku nk tag..korg py tjk tulih" mahzan syg sy kne tag"..ha3!! adalah:-


fiffy

taz

shaz(kamu)

eka(dak kcikz)

kak ieda lg ha.haha

sapew2 yg nk join..hu3

Sunday, May 10, 2009

ePpY mOtHeR dAy!!


HAPPY MOTHER DAY di ucapkan kepada ibu kesayangan ku SABARIAH BINTI ISMAIL.

eMak kAulAh Ratu HaTiku..

oLiE sAyAng emAk..

aKaN ku BaLas JasAmu..

AKHiL HAYY



AKHIL HAYY adalah idola aku beb..aku suka cara dia,dia sempoi..ustazz yang btul2 sempoi n korg kne dengarr bacaan ayat2 Al-Quran,suara dia sungguh merdu n buat aku tersentap..1st kalii aku dgr ceramah dia kt uitm sgmt,aku mula2 rasa sayu n insaff..dgn pmbukaan dia yang btul2 best..sore dia best sgt beb..n leh bt org insaff ..aku skrgg gah kmpul koleksi2 ayat2 bacaan dari Akhil hayy..bila aku ssh ati akan aku dgr ayat2 bacaan akhil hayy..Korg cb ler dengar..



LAYAN SUDAH



Friday, May 8, 2009

TQ beb Korang!!




hari berlalu dgn cepat...masa mula2 nk tggu 1st paper exam aku,rs lama sangatt..smpaii ar habis aku rs btul2 bebas n rileks skrg..sepanjang minggu examn sem akhir aku ni..banyak yg mngubah aku n mnyedarkan aku dr kesedaran korg..org2 di sekelilingg aku n juga persekitaran aku...aku rs banyak2 sem yg pling best sem last aku ni kot..aku buat yang terbaikk semni..spanjang sem2 yg lps xpnh aku rs sem yang aku balun btul2 n buat yg terbaik dalam idupp aku..n juga ada gak hamba2 ALLAH yang telah di kurniakan pada aku supaya aku x mudah jatuh,x bertenaga, x mudahvputus asa n tanggung mslh sorg2..aku rs btul2 terharu dgn hamba2 Allah ini yg banyak beri akuu smgt..so aku story sorg2 hamba Allah ini...

hamba Allah 1st:-

dia ni banyakk beri smgt pada aku..start dari test lg..dia ckp kt aku,kita jgn pdulikan org nk ckp pe tntg aku..yg pnting kita..n then dia ckp kt aku kaloo org lain leh bt napew aku xleh buat..pastuu dr situu aku dpt byk smgtt dpd dia..aku pun bangkitt dr segalanya..dia suh aku jgn lp bt solat byk2 N segla kebaiikan..tq aku ucapkann pd si dia ni..aku ada smgt sbb dia..DIA IBARAT TLG BLKG AKU SLAIN FAMILY AKU mybe 1 arii aku akn bgth korg sapew dia ni..hahahha..jeng2 biarlah rhsia..TQ YEEE..KO YANG TERBAIK..

hamba Allah 2nd:-

aku respect sm dia..cozzz sbb cara dia n semangat dia tu..aku start mula berkwn ngn dia start sem last aku..banyak input2 n kata2 pmbakarr smgt dia pd aku...yang pnting dia kata SEMANGAT msti ada..aku setiap ble bt je sesuatu kerja aku akn ckp kt diri aku yg pnting smgt msti ada..dia ni byk gak tlg aku..rmai tahu mmg dia pndai..tapi aku berkwn ngn dia bkn sbb dia pndaii tapii disebabkan budi n perlakuan dia yang baik..selesa beb kwn ngn dia..kwn mcm ni ler yg aku cari..sng sm sng..ssh sm ssh n xde yg hipokrit..slama ni aku byk jmpa kwn yg sng sm sng tapi kalo ssh haramm kalo da ngn aku n smua nyer hipokrit..xleh pcy..well tq beb pd si dia ni..n then 1 yg aku kagum ngn dia sbb dia rajin kjutkan aku smbhyg subuh..sjk dr tu aku mula rjin smbhyg sbuh wlaupun berada kt umh..tq bro sgt2..tq sgt...ko py budi akn ku kenang..




SO dari situ aku bt terbaik demi ibubapa aku n dorongan hamba2 Allah ni..korg mmg yang terbaikk..start dpd situ aku jd diri aku yg sebenarnya..aku x hirauu org lain..wlaupun slama ni aku kne jaga ati,kne bt baik n berbudi kpada org sekeliling aku walhal diorg x pnhh nk bt tu demi aku soo aku skrg akn pntingkan demi diri aku supaya aku x dipijakk.n aku akn pntingkan family aku n org2 yg btul2 baik ngn aku n berbudi ngn aku,hakzzz..segala kata2 dlm isi ati aku dh aku luahkan kt sini..so sapew2 yg terbaca ke,phm2 sdh..



LAYAN SUDAH!!

KiNi ku BeBAs!!!!!




uwaaaaa..sorry kpada smuaa..kini aku sudahh bebass!!!!!uwaaaaaa sgla exam2 n pkara yg memenatkan kpala otak aku TIADA LAGI..byk pkara2 n story2 nk aku share ngn korg...so skrg aku akn updatekann blogg aku..jgn rissauuuu..kiniii aku bebasssssss...bawa aku terbanggggg mlayangggg!!! yahuuuuuuu..huhuhuhuhu


LAYaN suDaH!!

Monday, March 30, 2009

SeM LaSt bAnYaK DuGaAn n TaKuT!!!!


sorry kepada semua dak2 yang singgah n msuk ke dalam blog aku dgn tiada cite2 yang baru dari blog aku beb..sebenarnya aku mmg terlalu buzy n ada hal2 yang banyak aku nak buat beb..so skrg ni aku de masa terluang xde kje nk buat dalam lab kuliah aku ni..huhuhuh..so aku nk cite kt korg 1 benda..sekarang ni aku dah nak last sem so makin banyak ar assigment2 n test2 serta kje2 yang harus aku buat..semakin lama semakin risau aku ngn study ni..lg2 sem last so aku xnak ar jd pe2 pd sem last aku ni..kalo leh aku nk grad on time beb...risau sangat2..smpai siang mlm aku gelisah n takut, lagi2 nak final exam yang akan bermula pada 23hb april paper 1st aku...uwaaaaaaaaaaaaa..lagi berapa mggu je ni...aku xde confident skrg...tapi xpe, makayah aku, n kwn2 aku byk yg membakar semangat pada aku..biarlah org nak ckp pe2 tntg aku bt ms ni..yang pnting skrg aku nk fokus psl study aku..bknnya aku hidup ngn diorg pun..so aku harap korg yang kt luar yg singgah2 baca blog aku rjin2 ar doakan aku..tq banyak2 yang de doakan tuk kejayaan aku..yang penting pecaya pada diri..semangat..pkir positif n kalo de rzki aku psti xkn lari punya..tapi paling pnting Allah s.w.t xkan ku lupakan serta restu ibubapa aku..
sorry ar aku emosi skit dlm ni,hahahaha,bagi lepaskan perasaan takut n tensen aku..huhuhu..

ok ler pe2 hal kita LAYAN SUDAH......