Friday, September 26, 2008

AkU dAh kNE tAg

AKU telah di tag oleh FIZA
Tuk itu AKU lk nk tag org(tuk mklumn sy main pick je ):

m.micheale
pingu
mawar berduri
syasya
tikah


SOALAN 1: 7 fakta tentang diri anda.
1) Suka sesuatu yg beri kebaikan pada diri ini...
2) aku ni jnis peramah n suka berkawan2....
3) layan cite korean beb....pebret...
4) suka chatting n gurau2 ngn sesipa pn yg leh msuk..
5) psl cinta..suka jujur n berterus trg je..huhuhuhu..
6) syg mak ayah aku lbih dr syg sgalanya..
7) suka tgk org lain bahagia je...

banyak lgi sbnrnya..lain kali bt ar 700 ke..ni 7 je..keh2..

SOALAN 2: Zaman persekolahan anda.
2(a) 5 tabiat buruk anda waktu sek.ren
aduh ni aku igt2 lp ar..tapi aku try perah kpala otak aku igt balik..napew ler bt sln time sek ren..mane igt sgt,,keh3...
1) suka tarik rmbut dak2 prempuan..wkakakak..ganas...
2) main sedut2 hingus time belajar kt dlm kelas..time tu selsema gle..wkakaka..
3) terkencing dalam seluar..keh3..
4) cinta monyet beb...
5) pnh beri surat cinta kt dak2 pompuan smua skali dlm kls..ha3..
(b) 3 fav. subject with reason
-kajian tempatan coz suka psl sejarah2 malaysia n ati ptriotik ni time skol rendah dulu..hhuhuuu..
-sains coz pnh bt ekperimen tgkap berlalang kt pdg skol..time tu berlari2 cam org gle tgkap berlalang psl habitat haiwan..huhuhuhu..
-bahasa melayu coz subject ni je aku dpt A time upsr..truk seyh time skol rendah..weeeeeee..
(c) 3 non fav. subject with reason too
-math coz time skol rendah lembabp skit kira2 ni..pegi kdai pun time skol asyik kne tipu time plgkan duit smula..hahahaha..
-seni lukis-benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,xsuka mlukiss..org lidi je yg paling lawa aku lukis stkt ni..hahahaha..
-bi coz subject yg amat membuhsankan bg aku yg asl dr kg...
SOALAN 3: Tentang anda.
(a) menarik pada kamu
xreti nk cite tntg diri aku ..so kalo nk th ty org lain yg dh th tntg aku..suh diorg nilai sndiri...k
(b) x leh hidup tanpa??
msti ar familyy n makayahh akuuu...diorgg hartaa akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sgalanya...
(c) if mlm b4 tidur spe yg anda hubungi??
xpnh pn call sapew2 sblm tido..baik trus tido je..btpe nk call2..bt kdt je..keh3

Saturday, September 6, 2008

Tips Kejutkan orang bersahur !!!!!


Puasa pun dh dtg, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)


Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..kalau x bangun jugak
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak

3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak

4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak

5. tutup kipas/air cond..


tapi kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat...kalau x bangun jugak

2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit..kalau x bangun jugak

3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju korang..x bangun jugak

4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam..x bangun jugak

5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!...x bangun jugak

6. jerit api! api! api!...x bangun jugak

7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit...


tapi kalau still tak ada effect gak kannnn

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...kalau masih x bangunnnn...

2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!


tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je la orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya



~ SELAMAT BERPUASA ~ 0 ~ MAAF ZAHIR & BATIN ~

layan sudah.....