Thursday, June 26, 2008

"SEnyUmAN"


"RuMaH sEwAkU SyUrGaKu"








ASSALAMUALIKUM......

wkakakaka..airini aku start updatekan BLOG BUDAK MAHZAN ni..ok aku dh jnji ngn korg semua nk story2 cite slama aku x aktifkan blog aku ni..keh3..
sblm ni aku ambil short sem..so mmg ssh gak ar subject yg aku ambil spnjg short sem aku....n pd ms yg sm aku n memberz2 aku giat mencari rumah sewa untuk next sem py...Next sem aku terpaksa kne duk luar kampus ar,adei..sedih tul..coz dak sem 5 n sem 6 kne duk luar,dak baru masuk..kali ni intake rmai lak...so terpaksa ar kitaorg berdikari skit..wkakaka..
penat wooo cari umah sewa..kitaorg start kuar cari umah sewa dr pagi sampai ar ke petang nk dkt magrib..mcm2 umah kitaorg jmpa..terpaksa ar kitaorg pusing n tawaf 1 segamat tu nk cari umah py pasal...byk no gak yg kitaorg contact..hbis kredit aku..keh3...ada yg kitaorg jmpa umah sewa yg harganya rm400 sbln..ada yg kne byr rm1200 termasuk deposit,air,kerosakan n lain2..peh..aku mmg xnk ar cri umah mhl2 ni..bknya kaya sgt..kalo anak RAJA xpe ar gakk..umah banglow pn aku xkesah..wkakaka..

Akhirnya..berjya gak kitaorng dpt umah sewa yg paling murah..wkakaka,,rm160 sbln..korg pcy x..msti korang igt umah tu kecik gle..tapi sbnrnya umah tu x beso n x kcik..sedang2 ar gak..sesuai untuk duk 6 orang beb...owner umah tu kitaorg x jmpa2 lg smpai skrg..dpt kunci pn dari umah depan..owner tu suh ambill..lgpn kitaorg jmpa umah ni dari no phone owner umah tu yg aku dpt dari jiran2 kt umah sewa aku tu...dlm ms 1 hari je kitaorg dh dpt umah..gembira r beb coz dh dpt umah lg2 yg murah py n selesa..xyah ar nk pkir2 untuk sem dpn py kediaman..kwkakakakaka..so kitaorg balik semula ke u dgn ati yg senang..kunci umah dh de kt tgn aku..so dh x risau ar..


Next weeknya kitaorg dh rncg nk bersihkan umahsewa tu..kalo korang nk th depan umah sewa aku aritu py ar semak samun cm dlm utan amazon aku tgk..wkakaka..rumput dah tggi sampai ke pinggang..so kitaorg beli ar alat2 untuk bersihkan umah ni..time tu phm2 ar duit kuar cam air..adei..nk bt cmne kne layan ar gak suasana duk umah sewa yg sebenar beb..so kitaorg start bersihkan umah ari sabtu..dari pukul 9 smpai lps zuhur..wawawawawa..time tu mmg pnt gle beb..basuh umah,menajak,,lap tingkap n mcm2 ar..leh pengsan aku time tu..tapi kitaorg bt kje together ar tu yg ringan skit..wkakaka..aku tabik ngn bkl2 mmbr
umah sewa aku tu..semua berikan komitmen yg bagus....saluttt.....




Akhirnya..umah tu dah complete bersih..sedia untuk diduduk next sem py..yahooooooooo...suka gle aku dpt mghabiskan kerja2 ni...lps je kitaorg bersihkan umah sewa tu,kitaorg terus je ke air terjun sagil,Ledang untuk lpskan penat kitaorg 1 hari suntuk bersihkan umah sewa...so kitaorg pun pulang ngn atie yg happy..enjoy.....so kitaorg start duk umah sewa tu 4hb julai ni..pe2 hal ko nantikan kehadiran kitaorg umah sewakuuuuuuuuuuu..wkakaka...



LaYaN sUdAH...........

KeHiDUpaN kEMbALI NoRmaL...


aiseyman..sorry ar korg coz dh lm aku x updatekan aku py blog ni..aku bz skit ar kwn2...coz aku br je hbs short sem..keh2..skrg aku dh kmbali normall..cuti ar katakan..tapi x seberapa cuti ar..keh2..adei,aku lp ar nk bgth..rpnya ada gak yg comment aku py blog ni....wkakakakaka..time kasih daun kladi ar..tapi bt ms ni aku nk ucapkan time kasih kt sorang mmbar aku krn x teragak2 n x malu mempromote aku py blog kt blog dia..keh2..gurau je taz..jgn marah ye....di sebabkan promote dia tu rmai yg dh jenguk2 n laLu lALANG aku py blog ni n de yg kate ceria JE aku py blog ni..keh3,XPE2 NI BLUM LG CERIA SGT AKU BARU BLJR SKIT2 UNTUK MENGINDAHKAN BLOG AKU NI.HUHUHUHUH..n yg suh aku invite dia py blog dun woorry k aku invite py...thankz again...pe2 hal byk lagi story aku nk cite kt korg spnjg aku x mangupdatekan blog aku ni..wkakakakakaka...so nnti kita sambung balik cite k..NNTIKAN EPISOD SETERUSNYA..aku nk pi jumpa puteri ksygn aku dlm mimpi ku DULU..wkakaka nk tido ar....ngantuukk..LaYaN SuDaH......

Sunday, June 8, 2008

jom jwb sm2...

1 minit yang lalu, ape anda buat?

chatting...n berangan...huhuhuuhu

1 jam lagi, apa anda akan buat?

mgadap comp ar chating beb..

1 hari lagi, ape anda akan buat?

balik u smula..intersesi....buhsan...

1 orang yang terakhir sms kamu?

taz

1 orang yang terakhir menelefon kamu?

my sister..

1 makanan yang baru dibeli?

biskut tin beli ngn mak aku

1 barang yang baru hilang?

xde ar..semua slmt..kikikiki..

1 cerita yang baru ditonton?

ironman..peh caya ar..best bangat..

1 hal yang terakhir digosipkan?

psl member aku dh nk kawen..huhuh..cpt siut..

1 kata yang ingin diluahkan..?

aku syg mak ayah aku sgt2.....

1 buku yang sudah dibaca?

maskulin..

1 penyakit yang sering datang?

berangan2...

1 keinginan?

hapy slalu..

MAMAT BANGANG YG MALU...!!!!!







ASSALAMUALAIKUM.....



wey pekabo korang semua..tq beb kat korang coz sudi skali lagi bc2 n lepak2 kt aku py blog ni..arini aku nk cite 1 pkara ar yg berlaku td ptg....



Ptg tadi aku pi tmnkan mak aku beb pi supermarket dkt2 area kwsn umah aku,kira supermarket yg kt situ jd tumpuan org2 kg ar pi beli belah brg2 dpur n yg lain2..Aku cm biasa ar pi tlg mak aku pilih brg2 n beli ar pe yg diperlukan..kira byk gak ar brg2 yg mak aku beli td ptg..time part yg bayar ni aku bengang skit beb..Hbs je pilih brg aku cam biasa ar bw ke kaunter tuk byr beb..time tu mmg rmai org nk byr so aku pn beratur ar..de 1 mamat ni yg beratur kt depan aku x teragak2 dia trus ptg je line NGN PNUH POYO n then trs kedepan...aku pn pe lg pns ar beb BAB2 cmni, tgk mamat bangang tu dia pi cross line makcik yg de kt depan tu..aku kcian gle tgk makcik tu yg bw brg byk2 tggu py ar lm nk byr tapi mamat tu nk cepatje x reti nak sabo2, beli 1 brg je..pe ar slhnya kalo mengalah skit ngn org tua2 ni..xde rs nk hormat lgsg beb..Aku baru je nk sound n tgur ngn mamat tu tapi ni part yg paling kelakar n respect aku kt makcik tu ar,bila org tua tu yg pnt mngu tgk mamat bangang tu ptg line dia beratur pe lagi makcik tu trus hot beb,kalo aku pn cmtu,org tua tu trus sound direct kt mamat tu dpn org rmai.hahahaha..trus malu gle mamat tu,xjd beli brg coz semua org kt situ tgk dia..aku n my mom tergelak2 n senyum tgk gelagat makcik tu bila sound mamat tuu..wkaakakaka..aku respect ar ngn makcik tu coz berani bebbbb..caya ar makcikkkk.....huhuhu

So kt sini aku nk bgth ar korg spy respect n hormat ar skit warga2 tua ni..kt mane2 ar jua area cm kt supermarket ke,dlm bas ke or dlm LRT ke coz dari situ kita bljr skit nilai2 murni..jgn ar berlagak power beb wlaupun th diri tu lbih pwr dr org lain..jd ar org yg pndai n direspect org lain jgn jd org yg pura2 pandai..so renung2 knlah...


"LAYAN SUDAH"....





RESULT YG MENGGENTARKAN KU....



HUHHUHUHUH...adei~ 2 ari lps AKU baru je tgk result akuuu..bila aku dpt msj je dari kwn aku si raimi ni yg ckp result dh kuar,aku pe lg terus buka lmn web uitm..mggigil tgn aku time tu, aku byk selawat jeee...wawawawawa...alhamdulilahhhh syukur sgt2 aku kt Allah s.w.t coz aku py result clear semuaaaaaaaaaaaa....Ade 1 subject ni yg agak killer bg aku akhirnya lps gakkkk..tq aku gak kt lec aku yg baik tuuu...After aku tgk result aku,trus je bgth ngn mak aku beb..mak aku kate ok n alhamdulilahh....semua ni berkat smbhyang hajat n doa aku diiringi doa makayahhh aku...Tapiiiiii aku nk naikkn lg aku py cgpa beb..huhhuhuhuhu...so pe2 hal kita kne bersyukuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......
"LAYAN SUDAH.."

Sunday, June 1, 2008

"LaYaN sUdAh"



ASSALAMUALAIKUM...





1stly aku nk ckp tq byk2 kt korg semua yg sanggup luangkan masa skjp lepak2 n jenguk2 aku py blog yg biasa2 je ni..Aku baru je start bt blog ni,dpt th psl blog2 ni dr sorg mmber gurlz aku ni..tgk cam leh lyn je sbb tu aku mengaktifkan 1 blog yg diberi nama khas "BuDaK MaHzAN"..bLOG ni aku reka untuk cite psl semua tntg aku,tntg life aku n semua ar yg berkaitan tntg aku beb..mmmm dpd aku mmbazirkan ms dr bt pkr2 yg x bgs lbih baik aku bazirkan time aku kt sini..faedah ar gak..hahaha..




Ok kita start blog ni cite tntg diri aku k...Nama aku yg yg penuh ialah MAHZANI FAZLI SALIH.Dkt family aku diorg panggil nick aku "oLiE " N then dikalangan member2 aku diorg pgl "mahzan".Aku py hometown kt bee pee,johor..Aku ank ke 5 dpd 7 org adik beradik..4 lelaki 3 pompuan..Aku ni jenis yg hapy,kdg2 tgk gak keadaan..jenis yg xsuka dipaksa2 n then aku lyn je semua yg boleh aku lyn..kira trandmark aku dlm khdpn aku ialah "LAYAN SUDAH"..Aku paling rapat ngn my mom k dpd bapakk aku..Aku pn xth ar knp coz slalunya ank laki ni ngn bapakk leh kaw team tapi aku biasa2 je ngn bapak akuu,tapi aku stiil ambil brt tntg bapakk aku ni..sape x syg bapakk sendiri wey..pe2 hal aku slalu mnta kt mak aku.huhuhu mybe aku jnis takut ngn bapak aku kot..ye ar bapak aku bekas tentera,pgkat sarjen sbb tu dia tgs skit ngn family aku beb..aku,abg2 aku,akak aku n then adik2 aku semua kitaorg satu kpala..ni yg best beb bila dpt family yg cm aku ni..


ok ar aku xnk ar cite byk2 tntg diri aku coz x best ar nk cite semua kan..so aku akn cite satu persatu tntg semua yg aku pnh alami kisah2 silam aku n then hal2 yg berkaitan..hehehe..korg nntikan ye..anyway kalo korg dh bace semua setiap kali blog yg aki create ni so ringan2 knlh tgn beri komen kt blog aku..dpd situ mane th aku leh mengupgradekan n then tgk klmhn aku..aku jnis xkisah beb..kate org baik ckp jujur kt depan dpd ckp2 kt blkg ni..aku plg benci manusia cmtu..okies....LaYaN sUdAh......