Tuesday, August 24, 2010

Kisah Si A dengan Si B part 1 & 2

PART 1

Perkenalan bermula melalui Facebook. A add B di dalam ruangan facebook kerana si A mengenali B dan mereka study di universiti yang sama. Selepas itu mereka berdua saling bertegur sapew n sering berborak di dalam facebook. Si A memberitahu bahawa si B sangat sombong tatkala terserempak di jalanan serta. Pernah satu ketika si A cuba memberi senyuman kepada si B ketika menaiki tangga tetapi si B tidak mengendahkannya. Start situ, Si A memberitahu kepada si B bahawa dia terus tidak berpaling muka kepada si B akibat daripada peristiwa tersebut. Selepas si A menceritakan tragedi tersebut kepada Si B , SI B tergelak- gelak dan memebritahu bahawa dia tidak perasan semua itu.Banyak lagi story yang di ceritakan oleh si A kepada Si B sejak pengenalan mereka melalui facebook. Selepas itu Si A dan Si B saling bertukar no handphone bersama-sama. Si B menelefon Si A secara tiba-tiba dan mereka berdua berborak panjang . Dari situ Si A dan Si B saling ber "SMS" antara 1 sama lain. Senang cerita hampir setiap hari mereka berdua ber " SMS" dan masing-masing akan meluangkan masa bersama-sama untuk berborak melalui handphone. Pada awal pengenalan , Si A n Si B , mereka berdua hanya menganggap seperti kawan sahaja tidak lebih dari itu. Si A sangat selesa bersama dengan Si B. Layanan Si B terhadap Si A sangat baik serta mengambil berat antara 1 sama lain. Dipendekkan cerita Si B mengajak Si A untuk berjumpa bersama dia kedai makan untuk makan malam bersama. Ini adalah pertemuan yang pertama antara Si A dengan Si B. Pada peringkat mulanya mereka berdua agak kaku untuk berbual bersama kerana saling malu antara satu sama lain. Tapi lama kelamaan perbualan mereka menjadi rancak kerana mereka berdua berasa sangat serasi dan berborak bersama-sama serta bergelak bersama-sama. Malam itu Si A sangat happy kerana dapat menemui Si B. Start pada malam tersebut, mereka berdua saling berhubung antara 1 sama lain serta berjumpa antara satu sama lain.

PART 2

Suatu hari, Si A mula merasakn sesuatu terhadap Si B. Tetapi si A sangat takut untuk meluahkannya, kerana selama ni mereka berdua hanya meanggap kawan baik sahaja. Si A takut perasaannya tidak sama apa yang dia rasa dengan si B. Selepas itu si A cb menjauhkan diri dengan tidak berhubung serta berSMS dengan si B, tiba-tiba Si B terus memberitahu kepada si A bahawa dia tidak dapat menjauhkan diri untuk saling berhubung dengan si A setiap hari dan si B tidak tahu mengapa perasaan itu wujud terhadap si A. Si A berasa yakin bahawa perasaannya sama apa yang dirasai oleh si B. Dari berasa sangsi, si A dan si B saling berterus terang terhadap perasaan masing-masing. Akhirnya mereka berdua saling tersenyum dan tersedar bahawa selama ini mereka mempunyai perasaan cinta dan suka antara satu sama lain. Selepas kejadian itu, Si A amat menyayangi Si B. Mereka berdua meneruskan kehidupan masing-masing dengan perasaan cinta mereka berdua.

Yeah TERBAIK!!!

Selamat Pagi semua..Sudah 2 minggu kte menjalani bulan posekan..sekejap je rasanya..Study aku semakin ari semakin sibuk, setiap hari banyak assigNment, present n test2 sblm raya nanti. Tapi mood study aku still lg x berada pada tahap 100%, mybe 50% je aku rasa. hmmmm...Tapi dun wurry, aku dh susun jadual study aku after raya ni. After raya ni dah xleh nak bersenang lenang sbb final exam makin ari semakin dekat. Kena struggle korg betul2 sbb nak jaga pointer n at same time kalo dpt naikkan pointer lg bgus...Aminnn...Semoga sikap2 malas n anasir2 luar yg leh pengaruh aku drpd x study dijauhkan Ya Allah...Dan pada ms yang sama aku x tinggal gak suruhan2 Allah s.w.t.
STUDY!!STUDY!!STUDY!!STUDY!!!!SET YOUR OWN MIND MAXAN!!! Bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian!!YEAH TERBAIK!!!

Sunday, August 22, 2010

RUTIN HARIAN POSE ke 12

puasa yang ke 12:
  • sahur tadi bangun kul 5 ada org kejutkan, fon aku..so sweet!! TQ Tau!! SYG DIA!!huhuhu
  • makan nasi lemak + air milo sahur td
  • kul 10 pg bangun tido ( sbb pkir ari ahad x de kelas nak bangun awal, huhuhu)
  • kul 11.30 pg tertido..hahahaha..xde kje..huhuhu..
  • kul 12.30 KOL org n bergayut!!ho3
  • kul 2 ptg kemas rumah yg mcm serabut + mop umah
  • kul 4 ptg solat zuhur ( baru nak solat zuhur, pe nk jd aku ni!!!)
  • kul 4.30 ptg anta baju ke dobi, 1st time anta sbb sblm ni xpnh anta,bsuh kt umah ble balik..keh3
  • kul 5lbh jap lg ni pi kobot town A Famosa Resort nak bt assigment bel ngn member aku fariz

Saturday, August 21, 2010

Nafsu pose aku!!!

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulilah pejam celik pejam celik bulan Ramadhan sudah pun datang. Dah 11 hari aku melakukan ibadat puasa setakat ni. Sekejap je masa berlalu korang. Start 1 ramadhan tempoh hari, sekarang dah 11 ramadhan. Hampir 2 minggu setakat ni, puasa aku full lg, alhamdulilah. baru 2 kali aku bersahur n 1 kali aku berbuka ngn family aku. Tapi rasa tak sabar nak cuti 1minggu sblm raya pada 3hb ni, hahahahaha...Kepala otak igt nak shopping raya je..hahahah..pose lum habis lg nk pkir raya. Tapi start puasa 1 lg member2 aku kt fb dag tagged video clip raya..wkakakaka..Agaknya nak dptkan feeling raya kot. Bulan pose ni sebenarnya aku nak berjimat, tapi ssh ler beb, lagi aku gi bazar ngn member2 aku yg nafsu makan smua sgt buas!!!Aku pun mengganas buas ble smpai kt bazar.Ada je nak mkn makanan yang pelik2 kt bazar tu.Kata orang nak mencuba, tapi dh berbuka bknnya cuba smua..hahaha..nafsu, nafsu...Semua bazar aku dh nyerang. bazar cempaka, bazar peringgit, bazar semarbok, bazar kg baru n bazar lorong pandan. Alang2 skali bazar kt muar kang aku gi..hohoho..Apa2 pn aku bg nasihat kt korg jgn ikut cam aku, kelak badan binasa..sekian PIKIR2KANLAH SELAMAT BERAMAL!!!hehehehe..

Tuesday, August 3, 2010

---(@ (T-T)

im SORRY!!!!!!!!!!!!!

SANGAT- SANGAAT MENYESAL!!!!!!!!!

BT ---(@ SAKIT HATI!!!!

SAYA TAHU SAYA X PERFECT!!!

-----------------------------------------------------------(@
-----------------------------------------------------------(@
----------------------------------------------------------- (@

BERFIKIR SEJENAK!!!

Assalamualaikum w.b.t...

HAI KORANG..sory x update blog sbb bz sangat2 pasal study n my life..Hari ini aku nak tulis sesuatu yang bt aku terfikir seketika..Selalunya aku akan share kt korg semua teantang pe2 yang berlaku dalam kehidupan aku.. Act aku rasa sangat menyesal pe yang aku bt sblm ni tanpa berfikir..sungguh cetek pemikiran aku...Pernah x korg duk sorg2 n berfikir perkara yang paling bodoh n tak patut bt dalam kehidupan seharian korg???Aku rasa kadang2 perkara bodoh aku bt tu leh mmbuat org sekeliling kita pandang serong n bukan2 pasal kita.Tapi aku terima semua ni dgn ati yang terbuka. Sebab x semua org perfect dalam kehidupan masing2. Begitu juga aku dan bermacam2 ragam manusia dalam kehidupan ni kita kne tempuh..Apa2 pn aku berharap segala kesulitan yang berlaku kt aku leh mendewasakan aku yg mcm kanak2 lagi ni..hahahahaha..xpelah..x semua org suka kita n x semua org berasa puas dengan kita..yang penting kita selalu berbuat baik n mulakan setiap ari DGN perkara yang baik2 bagi tidak mengulangi kesilapan yang lepas..THINK + !!!

Wednesday, July 21, 2010

arggghhhhh!!!!

Hari ini aku ada kelas Current Affairs dengan Miss Suhaizah. Tajuk untuk discussion hari ini pasal Regionalism. OMG!!! otak aku tak boleh berfikir gle!!!Aku try ikut pe yang miss ajar and ada gak aku tykan soalan pada miss. Padahal dalam kepala otak aku ni banyak lagi nak tanya.Senang cite aku tak faham langsung n aku py otak ZERO bab2 current affairs.Apa tu AFTA?ERF??ASEAN+3??MULTITERANISM??pe mende tu????? Aku masa diploma tak pernah jumpa subject ni sbb dulu bkn dak DPA aku dak DIA. pehh.. pehh..peh..dalam kelas tadi dah mcm orang bodoh n bengap semacam je. COME ON MAXAN!!!! ASAH SKIT OTAKKK TU!!!!! wlaupun tak pernah ambil paper ni berbanding dak2 kelas ko yg dulu pernah ambil, ko kne compete n follow diorg sama level!!!

Huuhhhhhhhhh!!!!!!!mengeluh banyak kali keluar dari mulut aku tadi..MAK TOLONGG SAYA!!!

time susah ni baru teringat cakap mak:

MAK: ko olie kalo berlajar tapi tak sembahyang ,tgk ler nanti..ko leh jadi tensen n gle. tak guna berlajar.. Tak boleh study. Sembahyang tu penting, nanti pe yang ko berlajar senang je masuk!!

AKU; hmmm....ok2 olie sembahyang mak....

SO MORAL OF THE STORY:- JGN LUPA SOLAT!!!
- STUDY AND REVISE BALIK PE YANG TAK FAHAM!!!
-COMPETE STUDY!!STUDY SMART!!

Tuesday, July 20, 2010

hah?? tak percaya!!!!


yeah!!akhirnya permasangan streamyx di rumah sewa aku sudah pn tercapai. Kira- kira kul 3 ptg lebih "ABG STREAMYX" dtg bt permasangan.hahahaha..Selama 2 minggu lebih menanti permasangan sreamyx wooo. Thankz to my housemate AHMAD RADZIEKRAM sebab membuat bayaran pemasangan dulu..hehehehe..Tapi tiap2 bulan kne share sama2 gak..

Anyway thankz a lot to Mohd Fariz sebab sebelum streamyx pasang, kitaorg guna berkongsi2 broadband dia..hahahaha..Walaupun senyuman dia tatkala nak pinjam agak mendalam maksudnya..lalalalalala......

so JOM ON9 !!!!!!24 HOURS!!hahahahah..

online2 gak..STUDY jgn lupa MAXAN!!!!!!!

orait dun wurryy!!!!!!!!

pe2 pn LaYan Sudah!!!!


SUPER GIRL by SJ

video

MY FAVOURITE VIDEO FROM SUPER JUNIOR!!

stylo & smart!!!

seBab DIA aku bersabar!!

Apa itu sabar? Banyak benda yang harus kita bersabar sebenarnya. Sekarang aku belajar bersabar untuk seseorang. Aku tak tahu kenapa aku mahu belajar bERSABAR terhadap perkara yang sering berlaku dengan dia. Mungkin itu salah satu dugaan yang harus aku tempuhi untuk mengenali seseorang lebih rapat lagi.. Sejak perkenalan aku dengan seseorang, aku suka bersabar, kerana itu adalah salah satu cara untuk mengelakkan dari perkara yang tak sewajarnya berlaku.Sebelum ini aku seorang yang bukan penyabar. Tetapi keajaiban telah berlaku. Kadang- kadang aku terfikir:

KENAPA AKU SUKA BERSABAR DENGAN DIA?
KENAPA AKU SUKA BERTOLAK ANSUR DENGAN DIA?
KENAPA AKU SENTIASA BERFIKIR POSITIF TENTANG DIA?
KENAPA AKU TAK MUDAH MARAH DENGAN DIA?
KENAPA AKU TIDAK LETIH UNTUK MEMAHAMI DIA?
KENAPA??KENAPA??KENAPA?

JAWAPANYA:

"SEBAB DIA AKU SUKA BERSABAR"
"SEBAB DIA AKU TIDAK MAHU DIA SUSAH HATI"
"SEBAB DIA AKU TAHU DIA SEBENARNYA"
"SEBAB DIA AKU TIDAK SANGGUP MARAH DIA"
"SEBAB CARA DIA AKU TIDAK MUDAH LETIH"

Monday, July 19, 2010

letih...!!





Assalamualaikum..

hai korang..sekarang jam pukul 5.30 ptg..Aku baru je selesai menyapu, mengemas n mengemop rumah sewa n bilik aku..hu3..peh letih..arini xde kelas..So aku xnk bazirkan ms aku ngn benda2 yg x bgus..tiba2 tergerak ati nak kemas rumah..hehehehe..Actually rumah sewa aku di PANGSAPURI PUTERI KESIDANG..melaka...kt sini mojoritinya ramai gak org2 cina yg duduk dekat pangsapuri ni..Ada gak student2 yang duduk dekat sini...

sok pun xde kelas...xtahu nak btpe..aku igt aku nk study n kemas2 note aku kot..xsure ler..plan je tp x pnh nak bt gak kadang2..hu2..BG IDEA WEY!!!!


STUDY!!

























meja study yang akan aku gunakan sepanjang aku study..kcikzz je..hahhaah
beg : B.BOSS jam: VINCCI pencil box: LUCKY
semua item kt ats paling berguna untuk aku!!!

Lappy Aku!!


yeah!!!!my new lappy!!!!!
sudah lama aku impikan untuk mempunyai lappy sndiri...
masa diploma xde lappy pn asyik pjm org je,hu3 skrg ms degree dh de lappy sndiri!!
nak ucapkan terima kasih my Mum sebab belikan aku lappy ni di pc fair kt bp mall...
SAYA SAYANG EMAK SAYA!!!!hehehehe.....

AkU tERSEDAR......

Untuk pengetahuan korang, sekarang aku belajar di UITM kampus Bandaraya Melaka..Aritu aku de lepak2 ngn clasmate n housemate aku smua..minum petang...sambil minum2, aku borak2 ngn member2 aku...tiba2 aku terpandang ada sorang mamat...badan dia sgt2 beso..aku pn terkedu n smbil ckp ngn ayat cmni " PEH BESO GLE MAMAT TU,INI KALO PUKUL AKU CNFIRM AKU TRUK KNE HABIS2SAN"...huhuhhuhuhu

di pendekkan cite, tiba2 aku kne sound ngn sorg member aku ni...dia ckp "ZAN, KO NI X BAIK JUDGE ORG CMTU, X SEMESTINYA MUKA GANAS, BADAN BESO DIA TU ORG GENGSTER..MANE TAHU HATI DIA BAIK!!!" dengan nada yang agak marah gak..
aku pun trus tersentap n terdiam x terkata apa2 pn..actually korg kalo nak th..aku ni ble nmpak org yg muka ala2 gengster n ganas msti aku assume org tu cam gengster..hehehehe...THATS my WEAKNESESS kalo korg nak th..after minum2 je trus balik..atas moto aku terfikir apa yg kwn aku sound td..BTUL GAK..SEBENARNYA KITA X LEH JUDGE ORG TU BT PERTAMA KALI..mane tahu dia baik hati ke..cm muka je tuhan kurniakan cmtu..

so after kejadian tu, aku trus ubah aku py persepsi...x semestinya org yg muka yg agak garang n ganas kita assume diorg pn ganas n gengster..so korang kalo ada yg cmtu,kita jgn judge terlalu cpt beb..coz x smua org cmtukan..kenal dulu..APA2 PN AKU NK CKP TIME KASIH PADA BRO!!!ko dh sedarkan aku..hehehehe..

apa2 pn Layan SuDah!!!

im back!!!

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... lama gak aku x updatekan blog aku selama ni..Ramai gak yg tertanya2 kenapa blog aku tetap sama je xde perubahan..Mesti ada yang jenguk2 tgk blog aku trus malas nak buka sbb xde prubahan..sorry korg..sbnrnya aku sangat2 bz untuk buka blog aku..Ada member aku ckp dia dh add blog aku ass list kt blog dia..apa2 pun thankzz ler sbb korg sudi gak nak add...hahahaha..Ok ler, memandang sekarang aku nak meluangkan ms sebaik yg mungkin untuk ceriakan blog aku ni, korg jgn wisau..setipa kali open je blog aku msti ada something yang baru..hehehehe..Untuk pengetahuan korg ler, aku byk story nak cite2 kt korang..ada cite yg best n de yg cite x best..hohohoho...so AKU mula aktifkan diri untuk menulis blog..

aku x reti sangat nak hias2 blog ni..hahaha.. x mcm blog org lain..tp xpe..aku try ar nak hias2 blog aku ni..pe2 pn bg ler komen k...so now..Start your Enjin MAXAN!!!!