Tuesday, August 24, 2010

Kisah Si A dengan Si B part 1 & 2

PART 1

Perkenalan bermula melalui Facebook. A add B di dalam ruangan facebook kerana si A mengenali B dan mereka study di universiti yang sama. Selepas itu mereka berdua saling bertegur sapew n sering berborak di dalam facebook. Si A memberitahu bahawa si B sangat sombong tatkala terserempak di jalanan serta. Pernah satu ketika si A cuba memberi senyuman kepada si B ketika menaiki tangga tetapi si B tidak mengendahkannya. Start situ, Si A memberitahu kepada si B bahawa dia terus tidak berpaling muka kepada si B akibat daripada peristiwa tersebut. Selepas si A menceritakan tragedi tersebut kepada Si B , SI B tergelak- gelak dan memebritahu bahawa dia tidak perasan semua itu.Banyak lagi story yang di ceritakan oleh si A kepada Si B sejak pengenalan mereka melalui facebook. Selepas itu Si A dan Si B saling bertukar no handphone bersama-sama. Si B menelefon Si A secara tiba-tiba dan mereka berdua berborak panjang . Dari situ Si A dan Si B saling ber "SMS" antara 1 sama lain. Senang cerita hampir setiap hari mereka berdua ber " SMS" dan masing-masing akan meluangkan masa bersama-sama untuk berborak melalui handphone. Pada awal pengenalan , Si A n Si B , mereka berdua hanya menganggap seperti kawan sahaja tidak lebih dari itu. Si A sangat selesa bersama dengan Si B. Layanan Si B terhadap Si A sangat baik serta mengambil berat antara 1 sama lain. Dipendekkan cerita Si B mengajak Si A untuk berjumpa bersama dia kedai makan untuk makan malam bersama. Ini adalah pertemuan yang pertama antara Si A dengan Si B. Pada peringkat mulanya mereka berdua agak kaku untuk berbual bersama kerana saling malu antara satu sama lain. Tapi lama kelamaan perbualan mereka menjadi rancak kerana mereka berdua berasa sangat serasi dan berborak bersama-sama serta bergelak bersama-sama. Malam itu Si A sangat happy kerana dapat menemui Si B. Start pada malam tersebut, mereka berdua saling berhubung antara 1 sama lain serta berjumpa antara satu sama lain.

PART 2

Suatu hari, Si A mula merasakn sesuatu terhadap Si B. Tetapi si A sangat takut untuk meluahkannya, kerana selama ni mereka berdua hanya meanggap kawan baik sahaja. Si A takut perasaannya tidak sama apa yang dia rasa dengan si B. Selepas itu si A cb menjauhkan diri dengan tidak berhubung serta berSMS dengan si B, tiba-tiba Si B terus memberitahu kepada si A bahawa dia tidak dapat menjauhkan diri untuk saling berhubung dengan si A setiap hari dan si B tidak tahu mengapa perasaan itu wujud terhadap si A. Si A berasa yakin bahawa perasaannya sama apa yang dirasai oleh si B. Dari berasa sangsi, si A dan si B saling berterus terang terhadap perasaan masing-masing. Akhirnya mereka berdua saling tersenyum dan tersedar bahawa selama ini mereka mempunyai perasaan cinta dan suka antara satu sama lain. Selepas kejadian itu, Si A amat menyayangi Si B. Mereka berdua meneruskan kehidupan masing-masing dengan perasaan cinta mereka berdua.

Yeah TERBAIK!!!

Selamat Pagi semua..Sudah 2 minggu kte menjalani bulan posekan..sekejap je rasanya..Study aku semakin ari semakin sibuk, setiap hari banyak assigNment, present n test2 sblm raya nanti. Tapi mood study aku still lg x berada pada tahap 100%, mybe 50% je aku rasa. hmmmm...Tapi dun wurry, aku dh susun jadual study aku after raya ni. After raya ni dah xleh nak bersenang lenang sbb final exam makin ari semakin dekat. Kena struggle korg betul2 sbb nak jaga pointer n at same time kalo dpt naikkan pointer lg bgus...Aminnn...Semoga sikap2 malas n anasir2 luar yg leh pengaruh aku drpd x study dijauhkan Ya Allah...Dan pada ms yang sama aku x tinggal gak suruhan2 Allah s.w.t.
STUDY!!STUDY!!STUDY!!STUDY!!!!SET YOUR OWN MIND MAXAN!!! Bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian!!YEAH TERBAIK!!!

Sunday, August 22, 2010

RUTIN HARIAN POSE ke 12

puasa yang ke 12:
  • sahur tadi bangun kul 5 ada org kejutkan, fon aku..so sweet!! TQ Tau!! SYG DIA!!huhuhu
  • makan nasi lemak + air milo sahur td
  • kul 10 pg bangun tido ( sbb pkir ari ahad x de kelas nak bangun awal, huhuhu)
  • kul 11.30 pg tertido..hahahaha..xde kje..huhuhu..
  • kul 12.30 KOL org n bergayut!!ho3
  • kul 2 ptg kemas rumah yg mcm serabut + mop umah
  • kul 4 ptg solat zuhur ( baru nak solat zuhur, pe nk jd aku ni!!!)
  • kul 4.30 ptg anta baju ke dobi, 1st time anta sbb sblm ni xpnh anta,bsuh kt umah ble balik..keh3
  • kul 5lbh jap lg ni pi kobot town A Famosa Resort nak bt assigment bel ngn member aku fariz

Saturday, August 21, 2010

Nafsu pose aku!!!

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulilah pejam celik pejam celik bulan Ramadhan sudah pun datang. Dah 11 hari aku melakukan ibadat puasa setakat ni. Sekejap je masa berlalu korang. Start 1 ramadhan tempoh hari, sekarang dah 11 ramadhan. Hampir 2 minggu setakat ni, puasa aku full lg, alhamdulilah. baru 2 kali aku bersahur n 1 kali aku berbuka ngn family aku. Tapi rasa tak sabar nak cuti 1minggu sblm raya pada 3hb ni, hahahahaha...Kepala otak igt nak shopping raya je..hahahah..pose lum habis lg nk pkir raya. Tapi start puasa 1 lg member2 aku kt fb dag tagged video clip raya..wkakakaka..Agaknya nak dptkan feeling raya kot. Bulan pose ni sebenarnya aku nak berjimat, tapi ssh ler beb, lagi aku gi bazar ngn member2 aku yg nafsu makan smua sgt buas!!!Aku pun mengganas buas ble smpai kt bazar.Ada je nak mkn makanan yang pelik2 kt bazar tu.Kata orang nak mencuba, tapi dh berbuka bknnya cuba smua..hahaha..nafsu, nafsu...Semua bazar aku dh nyerang. bazar cempaka, bazar peringgit, bazar semarbok, bazar kg baru n bazar lorong pandan. Alang2 skali bazar kt muar kang aku gi..hohoho..Apa2 pn aku bg nasihat kt korg jgn ikut cam aku, kelak badan binasa..sekian PIKIR2KANLAH SELAMAT BERAMAL!!!hehehehe..

Tuesday, August 3, 2010

---(@ (T-T)

im SORRY!!!!!!!!!!!!!

SANGAT- SANGAAT MENYESAL!!!!!!!!!

BT ---(@ SAKIT HATI!!!!

SAYA TAHU SAYA X PERFECT!!!

-----------------------------------------------------------(@
-----------------------------------------------------------(@
----------------------------------------------------------- (@

BERFIKIR SEJENAK!!!

Assalamualaikum w.b.t...

HAI KORANG..sory x update blog sbb bz sangat2 pasal study n my life..Hari ini aku nak tulis sesuatu yang bt aku terfikir seketika..Selalunya aku akan share kt korg semua teantang pe2 yang berlaku dalam kehidupan aku.. Act aku rasa sangat menyesal pe yang aku bt sblm ni tanpa berfikir..sungguh cetek pemikiran aku...Pernah x korg duk sorg2 n berfikir perkara yang paling bodoh n tak patut bt dalam kehidupan seharian korg???Aku rasa kadang2 perkara bodoh aku bt tu leh mmbuat org sekeliling kita pandang serong n bukan2 pasal kita.Tapi aku terima semua ni dgn ati yang terbuka. Sebab x semua org perfect dalam kehidupan masing2. Begitu juga aku dan bermacam2 ragam manusia dalam kehidupan ni kita kne tempuh..Apa2 pn aku berharap segala kesulitan yang berlaku kt aku leh mendewasakan aku yg mcm kanak2 lagi ni..hahahahaha..xpelah..x semua org suka kita n x semua org berasa puas dengan kita..yang penting kita selalu berbuat baik n mulakan setiap ari DGN perkara yang baik2 bagi tidak mengulangi kesilapan yang lepas..THINK + !!!