Thursday, June 11, 2009

gradd AKhirnya akuu!


saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..saya gradd..akhirnyaaaaaaaaaaaa..yepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..yahooooooooooooooo........

Wednesday, June 10, 2009

11/6/2009 taRIKH yG mEnDEbarKAN!~!!

WAH kawan2..sok result kuar..ati aku tak senang gle malam ni..risauu sgt..ari yg di tggu2 sdh pn tiba..sekejap gle aku rs..xpe,pe2 pn aku trima ngn reda..YA ALLAH,murahkan rezekiii akuuu...AMINNN....

DAP DIP DUP di dalam dada..jntung berdebar ati gelisahh amboiiiiii!!!!hahahaha..saje je nk tenangkan ati aku ni..marilah smua beb berdoa bersama2 agar kte lulus ngn JAYAnya...AMIN...

tq DeB!!!

aku nk wish tq,tq n tq so much pd deb ar..coz akhirnya dpt gak aku tajuk lagu kt blog aku ni "fall again by glen lewis"..tq deb..siang mlm asyik pkir pe mende ler lagu tema kt movies maid in manhattan..tapi lg 1,deb napew zan add blog deb xleh..ssh beno..adesssss

Sunday, June 7, 2009

boleh??

"boleh saya berkawan dgn awak sampai bila-bila"?
"boleh saya tahu rahsia kemenangan"?
"boleh saya terima kekalahan"?
"boleh saya tahu cara bangkit dari kekalahan"?
boleh...boleh..boleh..boleh..

Friday, June 5, 2009

aKu diaTas sejaDAh sAmBiL...

tadi pas aku solat magrib..selesai je aku meangkat tgn mengaminkan doa yg aku bc,aku stay duk jap atas sejadah tu smbil aku berfikir n smbil2 tu aku pn try muhasabahkan diri aku ni..
napew ea time aku ssh ke,sakit ke n takut ke baru nk igt tuhan..time aku sng or xde pape kdg2 lp lak pd tuhan..aku pn teringat time nk final exam aritu aku rajin baca Al-quran,solat n selalu berdoa kt Allah semoga final aku ok siap minta mak aku smbhyg hajat lagi tuk aku..
habis je dr exam aku dh mula leka,kdg2 tglkan solat n mcm2 lg..nilah namanya manusia termasuk aku skali aku x nafikan time ssh blumba2 cari tuhan time senang xnk lak blumba2 cmtu..cb aku istiqamah n tetap pndirian pe yg aku bt sblm ni..ni result dh dekat nk kuar barulah aku takut,risau n cuak n baru nk igt Allah..astaga...
bkn ler aku ni x bt lgsg amalan2 ni,cm mksd aku kdg2 leka...mudahh terlena ngn bisikan syaitan yg sial ni..arghhhhh..aku pn trus berfikir n berfikir dan trus bermuhasabah diri kt ats sejadah td smpai ler sore mak aku memanggil aku dan aku trus bagkit dr ats sjadah td ngn perasaan kesal n try bt yg slalu aku bt sblm ni..mybe tuhan jentik skit kt aku bg sedar..bersyukurr..AMIN..

Monday, June 1, 2009

eppy besday adikku!!



aku nak wish eppy besday kepada adik bongsu aku MUHAIRA NATASHA SALIH yg smbut besday pd 31/may/2009 baru2 ni..GENAP UMO 13TAHUN WAHAI ADIKKU..




EPPY BESDAY TO YOU!!!EPPY BESDAY TO U!! EPPY BESDAY TO IRA!!!EPPY BESDAY TO U!!!!






"adik-adik..tak baik cakap camtu.."

pehhh ms aku kje kt ptronas ada ler ank2 kecil pakcik yg nk isi minyak kt ptronas ni..diorg msuk ke kdai ptronas tu mybe nk beli coklat or gula2..kuar je dr pintu kedai ptronas tu si akak dak kcik ni umonya lbih kurg 6 thn "menyakat" si adik pompuan dia umo dlm lingkungan 3thn lbih..so si adik dia ni mnangis2 berlari mnuju ke bapak dia..pe yg buat aku trkejut bahasa dak kcik tu smbil marah2 kt akak dia..


dak pompuan 3 thn: "uwauwauwuawua(mnagis teresak2 smbil berlari mnju ke bapak dia).."sial.babi ar ko..."<==blari smbil ckp ayat cmni

si akak: ketawa keriangan....

bapak: "msuk dalam kete sekrang"<<==dgn nada tegas

dak pompuan 3 thn: "abah..tgk akak tu..td dia tolak pintu kne pd adik.."<<==dgn nada nangis..

si akak: "uwekk !!padan muka..uwekk.."<==smbil mnjulur lidah.

dak pompuan 3 thn: "siall..babi ar mak ko..."<<==dgn nada geram n smbil nangis2..


aku btul2 rs terkejut bila dgr terang n nyata dak tu ckp ayat sebegitu rupa beb..pada ms yg sm pakcik tu dh malu coz anak dia ckp kuat2 lak tu kt situ..apa ar nk jd dak2 zmn skrg..dari kcik lg dh pndai ckp cmtu..aku rskalo dh beso cnfirm lg ar truk kalo x di tegur..mybe dak kcik tu terikut2 kata2 dr abg2 or akak2 dia..so makbapak dia jnis yg x tgur n x kisah ble ank dia ckp cmtu..astaga..dunia dh mkin trukk skrg..

MORAL OF STORY...so korg kne ar didik adik2 kcik korg or mybe korg dh de ank didik ler dgn cr yg btul..ajar diorg cara ckp yg sopan sntun n baik2 je..tgur ble diorg de bt silap beb..smoga diorg smua dh beso jd org yg baik n berbudi bahasa.."JAYAKAN KEMPEN BUDI BAHASA BUDAYA KITA "beb!!!