Sunday, June 19, 2011

cuba check blog2 yang bakal kne block!!!standbye!!

beb..aku tiba2 de baca 1 blog member aku tntg blog yang kne block..bawah ni antara blog2 kne block by hackers..so blog spew2 yg tersenarai kne block..sorry to say beb..:

 Senarai Blog Yang Bakal Dihack 

Thursday, June 16, 2011

NOTE: for my future wife!!

orait..kali ni aku dpt link from one of my member kt fb psl 1 note yang dia buar sendiri! Aku nak sharing maring ngn korg note dia ni...not bad..but interesting ble baca note dia!!keep it up bro! jom baca....layanzz..


I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.



My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.


Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan?

Wednesday, June 15, 2011

Dalam Suka Ada Duka Gak...

baru-baru ni, aku de melawat my best fwen kt kota tinggi sbb ayah dia baru meninggal dunia..so aku stay 2 ari kat umah dia. Dalam ms 2 ari, banyak gak story2 yg sedih2 dari member aku n mak dia gak...aku, apa boleh buat, hanya bg diorg gembira je..bese r, time2 camni diorg nak lpkan org yg tersayang n rapat habis, makan ms kot..lg2 pemergian yg x dirancang n tiba2 je..Mmg ralat ms arwah ayah member aku mninggal time btul2 wdding my sis ler..Kawan2 smua ajak tp aku mmg seyes xdpt time ari pengebumian tersebut..nak xnak aku ttp kne gi next day nyer sbb member py psl beb..xde hal r..jnji dia eppy..

So, di pendekkan kan cite..sepanjang aku kt sane, aku tolong member aku n mak dia kemas barang2 kt kompleks penghulu area2 kt kota tinggi..ayah member aku ni penghulu kt kota, so sgala barang2 kt komplek penghulu arwah nak kne kemas sbb pasni de org laen lak ganti n ramai orang2 bgth arwah mmg seorang yang baek serta semua org suka...alhamdulillahh..n pd ms yg sama gak, aku tlg member aku kms umah dia beb, sbb umah dia baru2 ni kne bnjir so barang2 smua ltk kt ats umah lum berkemas lg..so untuk blas js dia n mak dia bg aku stay kt umah, aku pn tlg kms gak..


n after tu..de gak member pompuan aku dtg umah member aku ni..melawat gak..so, kitaorg decide untuk pi waterfall, lg pn member aku ni de gak yg ajak..so, xdehal r..kwn py psl aku follow je..jnji dia eppy je...so ke esokkan arinyer kitaorg pi waterfalls..yezza...














jutaan terima kasih sangat2 pada remy coz bg aku stay umah ko n spent time ngn kitaorg walaupun dlm ms berkabung..hope pasni dia lg ok..tq for makcik gak yg ssh payah keperluan makanan sepanjang aku duduk kt situ.."SEMOGA ROH ARWAH DI TEMPATKAN DI KALANGAN ORANG YANG BERIMAN SERTA DI CUCURI RAHMAT!!AMIN...."

weyy nak sharing ni!!!!!

sorry guys...as usual mmg aku jarang update blog..kalo update mesti time ada mood atau paksaan dari member2 aku..So skrg aku dh de mood, cuti 4 bln mmg r ada ms byk nk update kt blog..nak tak nak je kan..ho3..Ada cite2 nak aku kongsi kt korg ler..macam2 r..

1st- aku de dpt tguran dari somebody about my blog..
biar aku trustrg je ea.. aku mmg xreti nak hias2 r blog aku ni sbb aku x creative n x reti r sgt..hahaha..kat sini just aku nak luahkan sumthing or share sumthing..hiasan tu x pentingkan but yg pnting isi..betul x??hahaha..sorry r kalo korg rs blog aku x sbp indah n mantop..kalo nak lepak jenguh2 lyn je..kalo xnak xpe..pi cari yg best..aku x marah ler..huhuhu

2nd- dpt tguran gak ni..diorg kata napew aku guna bahasa pasar, napaew x tulis ayat bm betul..yup..im sorry, aku x kisah owg tgur benda btull..aku accept je but trus trg aku bgth, bkn xnk tulis formal but i think better kalo tulis ayat camni..sng nak phm n org kata mesra pelanggan kan yg dtg ke sini..hahah..xleh blah..nntahlah, sng cite aku lbih selesa tulis ayat cmni untuk berinteraksi ngn org ramai..but dun wurry..aku x kan lupa bahasa ibunda ku yg formal punya..because im malay people..proud to be Malay!! ni xde unsur2 perkauman k...ha3

3rd- skrg member2 aku ramai yg de blog..ada yg kne sound sbb aku x jd follower n jenguh2 diorang punya blog..adoii...sorry ler korg..bkn aku xmo jenguh2..kdg2 aku jenguk gak..tp aku x th korg updates or x..mention je kt aku..kt fb ke..kt twitter ke uolls update blog..aku msti jenguk2 n komen py..kne igt gak kalo ada 100 follower blog aku..mkn ms aku nk jenguk2 semua..x terjenguk2 lak aku t..hahaha..pe2 hal..kalo de ms aku dtg r..dun wurry..kita kalo kaki blog msti support others blog py!!!

4th- kne sound gak ngn member aku, diorg ckp blog2 ni bkn untuk gegurl2 je ke yg buat..come on r bro..skrg zmn dh berubah, sdgkan bekas pm, dato, datin, tan sri  n smua2 leh bukak blog..x kre jntina r..skrg laki pn leh berblog2, cumaa nak xnak n cuma rajin x rajin je cam aku yg x bp rajin..aku akui beb..lek sdhhh..


so itulah pkara aku nak share kt korg..t de lg aku share ngn korang!!!!hehehehe......wait 1 things, npew aku ltk pic aku beso2 tu, bkn nak mncapap tp mmg nak korg tahu..open je blog ni..cnfirm korg akan nmpak aku n owner blog ni adalah AKUU!!!!!heheheh..kalo x suka jgn tgk pic tu..top mata, baca je yg kt bawah2 je ye..huhuhu..have a nice day..kita layanzz jee...

Sunday, March 6, 2011

JUALAN kOmik-kOmik..

LOVE COMICS

A.C.C. NATION COMICS

ACTION COMICS
SCARY COMICS
OTHERS

hai korang..selamat malam beb..tiba2 aku nak share ngn korang hobby aku..so de ms tadi aku ambil pic komik-komik yang aku kumpul...Actually sebelum ni 1 kotak..banyak...but anak2 buah aku balik kg diaorg pinjam,ada gak yang ambil terus..aku pun tak kisah..dah banyak sangat..bagi jelah..ha3..ni yang still lg tertinggal..Rasa nak jual je komik2 ni..anybody nak beli dari aku..Jual murah2 je..heheh..yang peminat komik ler..call me k..hu3



komik-komik yang still lagi ada!

Wednesday, March 2, 2011

SEMOGA ROH AATHIRAH BASHIRAH DI CUCURI RAHMAT...

Hari ini dalam kelas arab aku tiba-tiba aku dapat 1 mesej dari member chat rum aku a.k.a Aima Munirah. "ZAN BABY AATHIRAH MENINGGAL KE" Selepas aku baca je mesej tu, terus aku terkejut dan tergamam. Mesej tu berkenaan tentang berita kematian anak salah satu kawan baik kami semua di dalam chat rum. Mula-mula macam tak percaya, aku terus on9 dalam kelas untuk dapatkan kepastian.Memang sahih tentang kematian anak salah sorg member chat rum aku bila aku tengok dekat wall dia ramai yang anta mesej ucapan takziah.


 takziah diucapkan atas pemergian anak tercinta. Semoga roh

 Aathirah Bashirah di cucuri rahmat. Setiap yang hidup pasti

 kembali jua ke ALLAH S.WT. Diharapkan kamu berdua 

 kuat menhadapi dugaan ini.Setiap apa yang berlaku

 ada hikmah di sebaliknya. Marilah kita semua rakan-rakan

 sedekah AL-FATIHAH kepada roh si mati..Amin.."






Tuesday, March 1, 2011

EpPy BesDay EN SALIH@SALLEH a.k.a ABAH!

28hb februari 2011 hari lahir my dad..SO genap umo ayahanda beta 63tahun..Terima kasih ye abah kerana membesarkan anak-anak abah sekalian!!!hahaha...THANX ABAH!SELAMAT HARI JADI ABAH!!SEMOGA DI PANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI!!I LOVE U DAD..cewah! hahaha..


"BAPA TERBAIK DI DUNIA ADALAH EN SALIH@SALLEH KASMURI"