Thursday, December 4, 2008

i LuV hER vERy MUcH!!


I NEED hER.....

I MISS hEr...

i lUv HeR...

I WANNA BE aS HeR lIFE...

I wAnNa KiSS HeR..

i WnnA hUg her..

i Luv hEr VerY muCHHHHHH!!!!

Tuesday, December 2, 2008

15 Tanda Tanda Orang Malas



1. Mereka yang tahu melakukan tetapi tidak mahu melakukannya.

2. Mereka yang boleh melakukan tetapi enggan untuk melakukannya.

3. Mereka yang berupaya melakukan tetapi tidak bersedia melakukannya.

4. Mereka yang sanggup melakukan tetapi engkar untuk melakukannya.

5. Mereka yang ditugaskan melakukan tetapi menolak untuk melakukannya.

6. Mereka yang berpeluang melakukan tetapi mencari alasan untuk tidak melakukannya.

7. Mereka yang diberi mudah untuk melakukan tetapi menggap payah untuk melakukannya.

8. Mereka yang sedikit melakukan tetapi mendakwa banyak telah melakukannya.

9. Mereka yang biasa melakukan tetapi tetapi mengelak untuk melakukannya.

10. Mereka yang sering melakukan tetapi mendakwa tidak biasa melakukannya.

11. Mereka yang mahir melakukan tetapi mendakwa tidak pernah melakukannya.

12. Mereka yang ada asas tetapi tidak mahu mencuba untuk melakukannya.

13.Mereka yang sepatutnya melakukan tetapi mengelak untuk melakukannya.

14. Mereka yang berkelapangan tetapi mendakwa suntuk untuk melakukannya.

15. Mereka yang berdaya tetapi berpura pura tidak boleh melakukannya.

Sunday, November 30, 2008

DiRiKu DuLu hingga SeKaRanG!!!


masa usia 1 tahun lebih dia ats pangkuan ayahandaku

masa ni konvo sekolah tadika masa umur 6 tahun

masa darjah 1 masa ni umo 7 tahun


hahaha..gigi jongos beb,,masa darjah 3 umo 9 tahun

gelap seyh muka..hahaha..masa ni form 1 ms umo 13tahun

masa form 5 umo 17 tahun


inilah aku yg sekarang yg berumo 20 tahun!!!

LAYAN SUDAH...

AHAKZZZZZZZZ!!!!!!!!




erkss..sorry kwn2 smua coz aku dh lama x updatekan blog aku ni..hu3..bz ar spnjang ni..mybe korg buhsan bila singgah n lepak tgk blog aku yg x update ni..ok..dun wurry aku akn updatekan blog aku ni skrg k...ariosss....


LAYAN SUDAH...

Sunday, October 5, 2008

IKHLAS DARI INSAN BERNAMA MAHZAN...

KEPADA MY FAMILYZZ..


OLIE NK MOHON MAAF KEPADA "ABAH" YG OLIE SGT2 KASIH ( EN SALIH@SALLEH KASMURI)..KEPADA "EMAK" YG OLIE SGT2 SYG (PN SABARIAH BTE ISMAIL)..KEPADA "ALONG&KAK INA" (MAHADHIR&HAZLINA)..KEPADA "ANGAH&KAK ESAH"(MOHIZAD&NORAISHAH)..SELAIN TU KEPADA ABG AKU YG SORG YG BYK GAK TLG AKU "ABG WAN"(MAZUAN)..N THEN AKAK AKU YG PALING SYOK SKALI "AKAK EYZA"(MUHAIZA) N DUA ORG "ADIK PEREMPUAN" AKU YG AKU KASIHI (MUHAINI&MUHAIRA NATASHA)

SELAIN TU KEPADA "ANK2 BUAH" AKU YG AKU SYGGGGGGGGGGGGG.....ALIMI,KAK NGAH(AYUNI),ASYIRA N BABY(AZIMI)


OLIE SYG SMUA LEBIH DARI SEGALANYA...MOHON AMPUN DI PINTA KALO OLIE DE BT SALAH SLAMA INI "ABH,MAK,ALONG,ANGAH,WAN,AKAK,AINI,IRA...."


LUVV U ALLL....

SeLaMat HaRi RaYa!!!


Assalamualaikumm..hai selamat ari raya aku ucap kepada smua muslimin n muslimah sluruh dunia..Dikesempatan ni aku nk mohon maaf kepada smua yg penah lepak n singgah blog aku kalo de bt terkasar,terngumpat,tercurik atau sebagainya..mohon ampun dipinta ye...0-0 k..after this aku x on9 slama 1 month mybe on9 skjp2 je..coz lps ni dh nak exam..aku nk pokuskan exam lak..okies smuaa..tq kalo support aku slama ni...pe2 hal


"LAYAN SUDAH"

Friday, September 26, 2008

AkU dAh kNE tAg

AKU telah di tag oleh FIZA
Tuk itu AKU lk nk tag org(tuk mklumn sy main pick je ):

m.micheale
pingu
mawar berduri
syasya
tikah


SOALAN 1: 7 fakta tentang diri anda.
1) Suka sesuatu yg beri kebaikan pada diri ini...
2) aku ni jnis peramah n suka berkawan2....
3) layan cite korean beb....pebret...
4) suka chatting n gurau2 ngn sesipa pn yg leh msuk..
5) psl cinta..suka jujur n berterus trg je..huhuhuhu..
6) syg mak ayah aku lbih dr syg sgalanya..
7) suka tgk org lain bahagia je...

banyak lgi sbnrnya..lain kali bt ar 700 ke..ni 7 je..keh2..

SOALAN 2: Zaman persekolahan anda.
2(a) 5 tabiat buruk anda waktu sek.ren
aduh ni aku igt2 lp ar..tapi aku try perah kpala otak aku igt balik..napew ler bt sln time sek ren..mane igt sgt,,keh3...
1) suka tarik rmbut dak2 prempuan..wkakakak..ganas...
2) main sedut2 hingus time belajar kt dlm kelas..time tu selsema gle..wkakaka..
3) terkencing dalam seluar..keh3..
4) cinta monyet beb...
5) pnh beri surat cinta kt dak2 pompuan smua skali dlm kls..ha3..
(b) 3 fav. subject with reason
-kajian tempatan coz suka psl sejarah2 malaysia n ati ptriotik ni time skol rendah dulu..hhuhuuu..
-sains coz pnh bt ekperimen tgkap berlalang kt pdg skol..time tu berlari2 cam org gle tgkap berlalang psl habitat haiwan..huhuhuhu..
-bahasa melayu coz subject ni je aku dpt A time upsr..truk seyh time skol rendah..weeeeeee..
(c) 3 non fav. subject with reason too
-math coz time skol rendah lembabp skit kira2 ni..pegi kdai pun time skol asyik kne tipu time plgkan duit smula..hahahaha..
-seni lukis-benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,xsuka mlukiss..org lidi je yg paling lawa aku lukis stkt ni..hahahaha..
-bi coz subject yg amat membuhsankan bg aku yg asl dr kg...
SOALAN 3: Tentang anda.
(a) menarik pada kamu
xreti nk cite tntg diri aku ..so kalo nk th ty org lain yg dh th tntg aku..suh diorg nilai sndiri...k
(b) x leh hidup tanpa??
msti ar familyy n makayahh akuuu...diorgg hartaa akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sgalanya...
(c) if mlm b4 tidur spe yg anda hubungi??
xpnh pn call sapew2 sblm tido..baik trus tido je..btpe nk call2..bt kdt je..keh3

Saturday, September 6, 2008

Tips Kejutkan orang bersahur !!!!!


Puasa pun dh dtg, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)


Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..kalau x bangun jugak
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak

3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak

4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak

5. tutup kipas/air cond..


tapi kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat...kalau x bangun jugak

2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit..kalau x bangun jugak

3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju korang..x bangun jugak

4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam..x bangun jugak

5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!...x bangun jugak

6. jerit api! api! api!...x bangun jugak

7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit...


tapi kalau still tak ada effect gak kannnn

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...kalau masih x bangunnnn...

2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!


tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je la orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya



~ SELAMAT BERPUASA ~ 0 ~ MAAF ZAHIR & BATIN ~

layan sudah.....

Thursday, August 21, 2008

UiTM Dalam Krisis....


baru2 ni aku ada tgk blog2 sesorg n aku mula terpikat tgk slh satu blog yg dia post..blog tu dia kumpulkan smua comment dak2 tntg kmsukakn non bumiputera kt uitm...SO aku terpanggil nk share sdikit pe yg diorg tulis n pndapat aku..Aku pn student uitm gak...so aku rs x pueh ati ngn comment slh sorg mereka yg de post kt blog sesorg ni.."Dia kata dia ex student uitm,n then dia malu dgn student uitm skrg pkiran cam dak2 skolah menengah..n then lagi satu dia kate student uitm skrg rmai yg spatutnya x lyk dpt msuk uitm n then org melayu skrg takut persaingan..."


SO aku rs org yg anta blog tu sbnrya,musuh dlm slimut yg jatuhkan bangsa sendiri..Kenapa nk ungkit pulak tntg ketidak layakkan sesorg untuk msuk ke uitm..Kalo bkn bangsa sendiri yg tlg bngsa sendiri sapew lg nk tlg..n then xkan kita lak nak mengemis kt bangsa lain..so kita pkir2kanlah..Kita seharusnya utamakan bangsa sendiri demi ms depan anak bangsa kita..Kat sini bkn aku nk pertikaikan mslh perkauman..tetapi mslhnya disini bila timbul je manusia yg perangai seperti ini so runtuh ar bangsa itu sendiri..Bekas PM kita dulu pn de bgth..Aku pgl dia Dr. M..Dr. M pernah berkata MELAYU NI MUDAH LUPA dgn sgala kesenangan yg dia dpt..Kesenangan yg dikecapi sepatutnya digunakan untuk kebaikkan negara,agama dan bangsa..n then Dr M pernah ckp kita seharusnya tlg bangsa kita sendiri bila tgk bangsa sendiri menderita n susah...SO mane lah th anak bangsa yg kita tlg bakal menjadi pemimpin akan datang???


Comment dia yg kedua tntg pmikiran student uitm skrg yg cam dak2 skolah menengah bt pembantahan untuk kmasukkan non bumiputera..Aku nk ty dia ar..dia dulu student uitm gakkan..so dia x cam dak2 skol menengah ke???..ckp xkne tempat ar org tu..Kita bt pembantahan tu sbnrnya untuk pertahankan hak org melayu dari dulu lagi..Dia de bc paper or tgk berita tak bahawa dari dulu lagi sblm itm dinaika tarafkan jd uitm sbnrnya dah de akta yg mengatakan bahawa uitm untuk org melayu saje...n then ada gak dulu uitm di buka untuk non bumiputera..tetapi dak2 non bumiputera tidak berminat n tidak selesa belajar dlm situasi org melayu lbih byk berbanding kaum lain..So isu ni sepatutnya x payah dibangkitkan lg..Akux berpihak pada sape2 tetapi aku berpihak pada kebenaran..Kalo situ de kebenaran so ada ar aku kt situ...Isu melayu takut persaingan sepatutnya x payah kecoh2 lagi..Sape kate org melayu skrg takut persaingan,kalo dia orang melayu so dia takut persaingan ar ni..Jangan cakap x serupa bikin..Kalo dia bekas student uitm n grad on time dia x sepatutnya ckp cam bdk2 xde kelulusan...


So aku just nk share je ngn korang..Korang pndai2 ar pkir..pe2 hal kita "LAYAN SUDAH"

Wednesday, August 20, 2008

"LIFE"


10 things i would like to do now...(dont take it seriously)


1) give up on9

2) give up using my hp

3) start studying(started long ago but now terbantut)

4) start using my brain(am i using it now or not?)

5) start preparing for the future(if im stil alive)

6) give up any connection to the outer world(lolx..i wonder y)

7) give up talking(muahahaha i wil start writing instead)

8) give up using harsh/dirty/bad words

9) do not think negatively yet positively(wakakka)

10) give up my life...(im only considering dis)

Sunday, August 17, 2008

Saturday, August 16, 2008

Petikan ucapan Ustaz Hj. Akil - Sangat Menarik lagi benar!!

Di dalam hidup manusia, yang penting ialah BERKAT. Bila hidup kita berkat, diri ini akan selamat. Apabila diri selamat, rumahtangga jadi sepakat. Apabila rumahtangga jadi sepakat, masyarakat jadi muafakat. Apabila masyarakat jadi muafakat, negara kita menjadi kuat. Apabila negara menjadi kuat, negara luar jadi hormat. Apabila negara luar jadi hormat, permusuhan pun tersekat. Apabila permusuhan tersekat, pembangunan pun meningkat. Apabila pembangunan pun meningkat, kemajuan menjadi pesat. TETAPI AWAS, apabila pembangunan meningkat, kemajuan menjadi pesat, kita lihat bangunan naik bertingkat-tingkat. Ditengah-tengah itu, tempat maksiat tumbuh macam kulat. Apabila tempat-tempat maksiat tumbuh macam kulat, KETIKA ITU manusia mula mengubah tabiat.


Apabila manusia telah mengubah tabiat, ada yang jadi lalat ada yang jadi ulat. Apabila manusia dah jadi ulat, sembahyang makin hari makin liat. Apabila sembahyang jadi liat, orang baik ada yang bertukar jadi jahat. Apabila orang baik bertukar jahat, orang miskin pula nak kaya cepat. Apabila orang miskin nak kaya cepat, orang tua pula nak mati lambat. Apabila orang tua nak mati lambat, tak dapat minum madu telan jerla minyak gamat. Yang lelaki, budak budak muda pakai seluar ketat. Semua nak tunjuk kuat. Bila berjudi, percaya unsur kurafat. Tapi hidup pula yang melarat. Tali kasut dah tak berikat. Rambut pun jarang sikat. Yang perempuan, pakai mini sekerat. Suka pakai baju ketat.. Suka sangat menunjukkan pusat. Hingga tak pedulikan lagi batasan aurat.

Pakai pulak yang singkat-singkat. Kadang-kadang ternampak benda 'bulat'.



Bila jadi macam ini, siapa lihat pasti tercegat.


Silap gaya jadi gawat, bohsia bohjan lagi hebat. Duduk jauh berkirim surat . Bila berjumpa, tangan berjabat Kemudian pakat lawan peluk siapa erat. Masa tu, nafas naik sampai tersekat-sekat.

Usah peduli agama dan adat. Usah takut Allah dan malaikat. Yang penting apa kita nak buat? Kita 'bukti' lah kita buat.


Akhirnya perut kempis dah jadi bulat. Apabila perut kempis dah jadi bulat, maka lahirlah pula anak-anak yang tak cukup sifat.




Bila anak-anak tak cukup sifat, jam tu kita tengok bayi dibuang di merata tempat.


MAKNANYA KETIKA ITU, IBLIS MULA MELOMPAT.


Dia kata apa? Habis manusia dah masuk jerat.


Habis manusia telah tersesat.


Inilah dia fenomena masyarakat. Oleh itu wahai saudaraku dan para sahabat, Marilah kita pakat mengingat, Bahawa dunia hari ini makin singkat, Esok atau lusa mungkin kiamat, Sampai masa kita semua akan berangkat! Berangkat menuju ke negeri akhirat. Di sana kita akan ditanya apa yang kita buat. Masa tu, sindri mau ingat.

Umur mu banyak mana dah mu buat ibadat...?

Zaman muda mu, apa yang telah mu buat...?

Harta benda anta, dari mana anta dapat...?

Ilmu anta, adakah anta manafaat...?


Semoga ianya dapat mengingatkan kita supaya segera meninggalkan maksiat dan memperbanyakkan ibadat. (Petikan ucapan Ustaz Hj. Akil Hayy Rawa) Sebarkanlah ini kepada ahli keluarga, saudara-mara, rakan-rakan dan sahabat handai kita agar masyarakat kita akan menjadi sebuah masyarakat yang bukan sahaja maju dari segi duniawi malah ukhrawi.

LElAki??? perEMpuAn???

Kadang kala perempuan selalu terlupa yang lelaki datang dari "planet" yang lain... Kadang kala lelaki selalu terlupa yang perempuan datang dari "planet" yang lain... Pepatah inggeris ada mengatakan "Man are from Mars & Woman are from venus". - John Gray Ya benar agak tidak sesuai kita menggunakan falsafah dari orang tidak seagama dengan kita, tapi isinya sesuai dalam memulihkan hubungan lelaki & perempuan. Kenapa perempuan perlu memeningkan kepala dengan warna baju tak match dgn tudung, tak match dengan kasut, lipstik tak sama dengan hand bag... Kerana itu sifat semula jadi mereka..suka kepada yang rumit, teliti & hal remah. Alhamdulillah, sifat itu sesuai untuk seorang ibu. Jika mereka tak bersifat macam nie rosak keturunan kita nanti... Sebagai lelaki kami sebenarnya faham sangat2 cuma buat-buat tak paham! Kalau kami semua terlebih faham nanti akan mengundang masalah. Orang perempuan selalu tanya: Baju wana nie cantik tak bang? Laki jawab: cantik.. Abg suka yang biru ke, merah ke , kuning ke? Laki jawab: mana-man pun tak pa. Pernah anda tertanya kenapa lelaki begitu bersahaja bila menjawab & kadang jawapan tu menyakitkan hati? Sebab lelaki suka melihat, memikir & memuji dalam hati! Itu sifat original kami! Tetapi sebab cuba nak faham & rasa tanggungjawab utk saling melengkapi antara 1 sama lain maka wujudlah sifat lelaki yang selalu di katakan caring la.. memahami la... romantik la..itu la ini la... Ada lelaki yang terpaksa berlakon jadi semua tu...pasal nak tackle...yang si perempuan nie buat dek je...dah dapat tackle si lelaki nie letih..kembali la menjadi yg suka lihat, fikir & cakap dalam hati... Inilah jadinya bila bateri tak dicaj balik...so this is your job now to recharge the "battery". Berbalik kepada persoalan asmaliza, sebagai lelaki kami sebenarnya suka bila tengok perempuan berhias ye...seminggu 7 hari maka 7 helai baju la setnya... Itu tak mengapa, tetapi yang menjad persoalanya apakah benar dia mahukan bakal isterinya nanti berpakaian bergitu? Ada lelaki yang bangga orang lain ushar awek dia, ada lelaki yang cemburu! Kenal pasti ciri tersebut. Lelaki walaupun jiwanya rockers, miang tahap gaban tetapi insyaallah jauh di sudut hati nak cari isteri yang solehah..bila tengok sejuk mata..itu fakta! Pandangan nafsu, aku percaya kami tidak mempunyai masalah mencarinya di zaman moden ini.. Tetapi pandangan yang menyejukkan mata tu yang kami tercari-cari! Perhatian "sejuk" itu tidak bermaksud cantik,cute,cun well apa2 la... Dapatkan nur daripada-Nya & anda akan mengerti. Tidak perlu menyalahkan lelaki semata-mata, mari kita saling kenal mengenali & itu lebih baik.

Saturday, July 26, 2008

KaMI jUMpa AkhIRNYA...


sabtu yg lepas aku pi trn kL Untuk jmpa dak2 chat aku..kitaorg plan jmpa kt mid valley..time tu ati aku berdebar2 nk jmpa diorg ni beb coz phm2 ar xpnh jumpa diorg sblm ni itupun kitaorg cam video sama2 ms chatting..Aku tggu ar kt atas skali kt food jucntion..MUla2 yg dtg aku py darling2 dlm room fs chat aku iaitu cik SAKURA..wkakaka..dia bw kwn dia dtg skali..mula2 dia x cam aku lps aku lmbai tgn kt dia baru ar kitaorg kenal2kan diri..keh2...time tu malu aku xth nk ckp pe tapi aku bt2 byk ckp ngn dia..jgn gelabah,rilek2 ar...wkakaka..LPS AKU AJAK DIORG MKN...kitaorg pn mkn smbil bual2..pada ms yg sm pn aku gah tggu sorg lg minah chat aku ni..nama dia ANIA dlm room...gah2 mkn tiba2 kne sergah ngn dia lak..aku pn terkejut ar cmne dia leh cam lak kitaorg.wkakakakaka..terkejut aku...so kitaorg pn mkn sm2 smua...bual2,gelak2 n ketawa2...best gak dak2 ni..diorg sporting gle...sm kpala ngn aku...tapi sedih gak de sorg lagi yg aku nk jmpa xdpt trn..keh2..xpe ar xde rzki kot..tapi pe2 hal sronok gle time tu,1 st time jmpa dak2 chatting aku..anyway kitaorg decide nk jmpa lg...sblm cik ANIA kita nk balik oversea smula coz dia study kt luar negara ambil medicc tu..huhuuh...manakala si cik sakura lak study kt maktab..tapi pe2 hal AKU LAYAN SUDAH.....HUHHUHUHU

mY cHaTTIng fREnZX..
















SARJEN, EJAM, BRO KAY,DJ BEE,ANIA,KAK IDA,KAK SALL,SAKURA,KAK ZAI,KAK NOR,LOCAL,PAYSAL,ANIEY,MANZZZ,CYBORG,KAMEN.GURLZ,CHI,ELLE,ALZ,TMA,MOHD,DEB,
MIKE,ADD,SANDY......N LAIN2....