Friday, June 5, 2009

aKu diaTas sejaDAh sAmBiL...

tadi pas aku solat magrib..selesai je aku meangkat tgn mengaminkan doa yg aku bc,aku stay duk jap atas sejadah tu smbil aku berfikir n smbil2 tu aku pn try muhasabahkan diri aku ni..
napew ea time aku ssh ke,sakit ke n takut ke baru nk igt tuhan..time aku sng or xde pape kdg2 lp lak pd tuhan..aku pn teringat time nk final exam aritu aku rajin baca Al-quran,solat n selalu berdoa kt Allah semoga final aku ok siap minta mak aku smbhyg hajat lagi tuk aku..
habis je dr exam aku dh mula leka,kdg2 tglkan solat n mcm2 lg..nilah namanya manusia termasuk aku skali aku x nafikan time ssh blumba2 cari tuhan time senang xnk lak blumba2 cmtu..cb aku istiqamah n tetap pndirian pe yg aku bt sblm ni..ni result dh dekat nk kuar barulah aku takut,risau n cuak n baru nk igt Allah..astaga...
bkn ler aku ni x bt lgsg amalan2 ni,cm mksd aku kdg2 leka...mudahh terlena ngn bisikan syaitan yg sial ni..arghhhhh..aku pn trus berfikir n berfikir dan trus bermuhasabah diri kt ats sejadah td smpai ler sore mak aku memanggil aku dan aku trus bagkit dr ats sjadah td ngn perasaan kesal n try bt yg slalu aku bt sblm ni..mybe tuhan jentik skit kt aku bg sedar..bersyukurr..AMIN..

3 comments:

NuRuL aTiKaH @ tieCa @ EkA @ pRiNcEsS oF hOpE said...

waaa...
zan da insafff....
daxna lucas2 lg ea?
hak3!

FiFFy said...

alhamdulillah..insaf gak ketua lucah ni..keh3

Pontianak Degil said...

haha. kenapa FiFFy panggil ko ketua lucah ek? Biasa la. Manusia. Aku pun kadang2 cmtu gak, tapi ingat ni je la sokmo, "Ingat Allah ketika ko senang, Allah akan ingat ko masa ko susah". :P