Tuesday, May 26, 2009

AKU dAk PaM PETRONAS!!

nk story skit ari 1st aku trainning jd dak pam minyak..sebenarnya korg smua,aku di panggil berkhidmat sbg dak pam minyak di slh sbuah pam minyak yg terkemuka yg diberi nama PETRONAS...ha3..dekat je kt umah aku,tak sampai 5 minit..Smpai je aku kt bustand balik dr jb,big boss aku bw pi jmpa member dia..aku igt pe mende ar urusan ke,pe2 ke..rpnya kne interview scr terkejut n tak terkata pe2..aku terkedu,mmbr bapak aku kata stuju je nntah mgnet mane kpala aku tiba2 aku hangguk mngiakan..uwaaaaaaaaaaa.....
ari trainning kul 4.30 23hb may- peh time ni aku rs tul2 byk pngalaman aku dpt..hy dlm ms beberapa jam je plbagaii peristiwa yg brlaku..ni lum lg kje spenuh ms..pehhhhh...mula2,bos aku ajar aku cara2 mmberi lynn kpd customer cmne..petronas kt sni still lg beri service pd customer..ye ar spatutnnya customer lyn diri tapi ni py petronas old skoll ler..mula2 bos aku kata "kt sini yg pling utama sy nak kamu lyn terbaik terhadap customer,kamu kne senyumn yg paling pnting lynn kne sm n pling utama org tua n prmpuan ngandung..paham??".....pehh aku dgr je aku trus senyumm smpai balik umah..mak aku dh risau tgk aku snyum je...ha2..aku igt sng ler kje pam minyak ni,alah bak org kata,angkat pam tu n cucuk je ar..adesss...silap weyyy,kne peka kje kt situ..arghhhh..ssh ar nk ckp,kalo korg nk rs pi ar jd dak pam myk..ha3
mula2 kje spatutnya de baju seragam tapi aku xdpt lg coz baju x cukup..aku pkai ar baju t-shirt bese,org yg dtg kt situ asyikk ty je.."pkerja baru ea"..aku hanggukkan je ar..pastu de yg ckp "baru pas spm ea dik"..wah muda ke muka aku ni..gle ar,tapi aku jwb aku ni dh hbis bljr gah tggu msuk degree..cewahh nak berlagak pdahal rsult lum kuar lg..hahahaha.. de gak yang gelakkan aku coz aku dak baru kt stu..xpe2..aku rileks je..mcm2 gak yg blaku time aku kje..n mcm2 gak prangai customer beb..ada yg x pcy ngn aku siap check balik dia py pnutup tmpat minyak dia,aku tutup ok or x..peh,aku th ar aku dak baru..xpe2..ha3..tapi best gak kje cmtu wey..leh bual2 n bersapa ngn customer2 kt situ..smua org yg dtg nk isi minyak ngn aku xpnh akux beri snyuman n ckp2 ngn diorg..aku rs skit lg kalo aku kje lm kt stu..1 batu pahat knl aku nnti..hahaha,msuk AF org leh undi aku coz knl "mahzan dak pam minyak"..ha3..xleh blah..tapi aku enjoy beb kje..pe2 hal cari rzki yg halal..lg pn aku kje ni pn nk kmpul duit stndby duit tuk pndaftaran degree nnti..taknak minta dr makayah aku...orait smua..smpai sini je ar..nnti de ms aku smbg lg..sok kne kje..cewahhh,terasa pnggunaan pkataan "kje" tu bt aku rs geli lak..hahah3..k arios smuaaa..zassss

9 comments:

FiFFy said...

bru abes spm ek dek...wakakak..geli lak tiak aku..

klau ko msk AF tagline ko.."angkat,msok, picit"..erk..ko jgn lak pkir kunen..

MaHzAN said...

uwaaaa..fifi lucahhh..wkakaka..kalo aku gn tagline org ckp aku lucahh ngokk..ha3

tazz said...

wakaka. aku nak g sane la pam minyak. pastu balik sini minyak da habes. haha.

eLiDa said...

xkusangka...akhirnya zani jd org minyaks gaks!!huahuahua...angkat?? picit?? :-o msuk ?? :-o ..bes keR wat cam2.. (jgn pk blues) :p ...mest ramai yg bekenan ngan petronas pasnih..sbb mok ngisi zani dlm tank..erks...mok ngisik minyak yg d pam leh zani :p ..laris la BP PETRONAS BA2 PAHAT nnt..zani..leh thn ker jd dak pam 2..? jgn pam len sudah :p

MaHzAN said...

kepada taz...wah mlmpau nk isi myk dr kl ke bp..tmpt ko xde ptronas pe..ksian aku tgk..zmn kuno ke..wkakakak

MaHzAN said...

kepada kak ida..wahh zani nk pampe kak..ehem2 ke..wkakaka..jd pemes je kt situ coz awek brebut2 nk minta myk dr zan..i maluuu..ha3

acapabdulrahim said...

ish korang ni, lucah tol. hakhak.
kolam ko jadi orang minyak ek. hehe.

weh hati2 taw kejer sana, silap masa boleh kene kanser. tak tipu punye. petrol bahaya dow.

aku dulu orang minyak gak. sebulan je keje. best gak, kdg2 dapat tips. :)

MaHzAN said...

hahaha..patut pn ko org myk acap..ha2..phm2 sdh..

tea O_ais_limau(ais kurang ar) said...

heheh...slamt bekerja!!!! same ar kita..dok senyum jer... lenguh seh...