Sunday, June 8, 2008

MAMAT BANGANG YG MALU...!!!!!







ASSALAMUALAIKUM.....



wey pekabo korang semua..tq beb kat korang coz sudi skali lagi bc2 n lepak2 kt aku py blog ni..arini aku nk cite 1 pkara ar yg berlaku td ptg....



Ptg tadi aku pi tmnkan mak aku beb pi supermarket dkt2 area kwsn umah aku,kira supermarket yg kt situ jd tumpuan org2 kg ar pi beli belah brg2 dpur n yg lain2..Aku cm biasa ar pi tlg mak aku pilih brg2 n beli ar pe yg diperlukan..kira byk gak ar brg2 yg mak aku beli td ptg..time part yg bayar ni aku bengang skit beb..Hbs je pilih brg aku cam biasa ar bw ke kaunter tuk byr beb..time tu mmg rmai org nk byr so aku pn beratur ar..de 1 mamat ni yg beratur kt depan aku x teragak2 dia trus ptg je line NGN PNUH POYO n then trs kedepan...aku pn pe lg pns ar beb BAB2 cmni, tgk mamat bangang tu dia pi cross line makcik yg de kt depan tu..aku kcian gle tgk makcik tu yg bw brg byk2 tggu py ar lm nk byr tapi mamat tu nk cepatje x reti nak sabo2, beli 1 brg je..pe ar slhnya kalo mengalah skit ngn org tua2 ni..xde rs nk hormat lgsg beb..Aku baru je nk sound n tgur ngn mamat tu tapi ni part yg paling kelakar n respect aku kt makcik tu ar,bila org tua tu yg pnt mngu tgk mamat bangang tu ptg line dia beratur pe lagi makcik tu trus hot beb,kalo aku pn cmtu,org tua tu trus sound direct kt mamat tu dpn org rmai.hahahaha..trus malu gle mamat tu,xjd beli brg coz semua org kt situ tgk dia..aku n my mom tergelak2 n senyum tgk gelagat makcik tu bila sound mamat tuu..wkaakakaka..aku respect ar ngn makcik tu coz berani bebbbb..caya ar makcikkkk.....huhuhu

So kt sini aku nk bgth ar korg spy respect n hormat ar skit warga2 tua ni..kt mane2 ar jua area cm kt supermarket ke,dlm bas ke or dlm LRT ke coz dari situ kita bljr skit nilai2 murni..jgn ar berlagak power beb wlaupun th diri tu lbih pwr dr org lain..jd ar org yg pndai n direspect org lain jgn jd org yg pura2 pandai..so renung2 knlah...


"LAYAN SUDAH"....





2 comments:

tazz said...

hormatila org2 tua terutama sekali tuan punye blog nih. die saje je letak name 'budakmahzan' nak rase mude ckit. hihi

MaHzAN said...

wkakaka..kurang asam taz..dia kate aku org tuia lak..nk kne hempuk ni..wkakakaka