Saturday, July 5, 2008

APA ITU CINTA ea???






APA ITU CINTA??


kdg2 aku terpikir gak apa maksud sebenar perkataan tu..msti korg igt aku ni "MAMAT JIWANG"..huhuhu..ok ar sblm aku story lbih byk lagi aku nk ty korg..korg ni berhati jiwang ke or romantis.??.Kalo korg ckp krg ni bkn jnis yg jiwang n hati kapak..aku rs baik xpyh nk poyo ar..dlm dunia ni semua akan bertemu psgn masing2 tapi kita xth bila??..Psgn suami isteri hari ni pn sblm diorg kawen msti diorg akan jatuh cinta n mybe diorg akan jatuh cinta bila dh kawen..So dr situ kta dpt lihat hati yg kita aggap kapak n bkn romantis tu, korg silap sbnrnya..Ok ar aku xnk ar cite byk2 so korg pndai2 ar fkir.. masing2 dh beso n msti ar dh pndai berfikir bila korg bc blog aku..so openminded skit beb jgn nk duk bwh tmpurung je..


Aku teruskan ar aku py story,aku ni mmg rs nk bercinta itu mmg aku berterus terang..Pernah dulu aku berkapel2 kate org tapi dulu aku lum hAbis matang lagi thats y aku py kapel2 tu xthn lm..Sejak dari situ aku dh mls nk pkir psl awek2 ni..Byk beb kne kuar duit n rs cm terkongkong lak..Korg yg kapel mmg xpasan sbb korg rs enjoy je tapi cb korg pkirkanlah balik dh bp byk korg bazirkan duit..Aku just bgth je..Dh lm gak ar aku single mingle kate org ar..dh hampir 3thn ar..MUla2 mmg aku rs happy tapi bila sorg2 ni..ye ar xde ar kita nk bebankan kpala otak ni psl pkr2 yg kecik2 ni..Kdg2 aku rs kesian lak tgk mmbr2 aku yg de mslh ngn diorg py awek n then mcm2 perangai gak aku tgk dak2 yg kapel n..Dari situ aku bljr ar erti sesebuah khidupan alam remaja ni...Rs jeles pn de gak bila aku tgk mmbr2 aku ni kuar sm2 ngn awek diorg,spent time ngn awek diorg gak tapi aku slalu bt bodoh je n mls nk th hal2 ni..


So skrg aku dh mula rs kesunyian lak wlaupun de mmbr2 n family aku tapi rs lainlak..mybe aku dh mningkat dewasa kot n dh sedia kot nk pkir hal2 cinta ni..Ade 1 bab,sng cite aku de jatuh ati ngn sseorg ar..so aku xnk ar bongkarkan identiti dia kt sini.Lg pn aku rs mmg aku xde jdh leh kapel ngn dak tu..Itu yg aku rs kot..Tapi mmbr2 aku asyik je perli kt aku..diorg kate try ar..blum cuba blum th..Tapi aku bkn jnis yg suka rmpas2 hak org ni,thats y aku jauh2kan diri...

Arrrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....Geram lak aku nnk pkirkan hal ni...Xpe ar bt ms ni aku sedia menanti n terus menanti..Bila aku dh jmpa yg btul2 py aku trima dgn hati yg terbuka..bkn kerana aku terpaksa k or terdesak..So untuk gurlz yg akan bakal masuk dlm kehidupan aku nnti, aku bgth yg dia org yg paling bertuah sbb sanggup pcykan diri aku yg lemah n sederhana ini.."AKU AKAN JADIKAN DIA SESUATU YG PALING PENTING DALAM KHIDUPAN AKU.."




"LaYaN sUdAH"

5 comments:

zAh.exe said...

eheeemmm...... teringat lak de org pernh nyanyikn lagu Aku sedang ingin bcinta by dewa...

huhu....

syazlin said...

wah2 menarik btol topik nie..huhuhu :)

miss said...

sbg se0rang kakak yg ala2 geli dgn setiap prkre yg dibuat oleh adik nyer,maka ape yg boleh dilemparkan dcni hyelah sekadar senyuman (tgh ketawa damn much nih) dan goin 2 s wat happen next..=p

*B who u wanna B, not what d others wanna C my dear...*

gurlz_88 said...

ermmm...lebih kurang mcm cter sy gak la. Dulu rajin gak dok kapel2 nie, tp biler da rasa...serik. Smpai sekarang nie aku solo, mlas nk pk pasal cinta nie lg, klau ada jodoh, adalah. terima jelah. Apepun, semua org ada akal yg dikurniakan oleh Allah, jd pndai2lah gunakan kurniaan yg paling terbaik itu...salam.

zAh.exe said...

huhuhu.. bila baca balik kn benda ni.. rasa tempiasnyer tkene gak kat batang idung sndiri.. ada gak buka topik mcm ni kat blog sndiri... ades.. seb bek tk de yg komen yg mcm kat ats2 ni.. malu gak eak.. huhuhu... tp, poyozlah klu mreka tk pernah rasa mcm tu.. kikikikiki...